AKCIJA "DELIJA" UDRUŽILA NAVIJAČE LACIJA I ROME: "Ako se zastava pojavi na Jugu, nastaće građanski rat!"
Navijači Lacija sa zastavom Siniše Mihajlovića, Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

nestvarno

AKCIJA "DELIJA" UDRUŽILA NAVIJAČE LACIJA I ROME: "Ako se zastava pojavi na Jugu, nastaće građanski rat!"

Povređena je čast Rima, očigledno tako smatraju ultrasi Lacija, čim su spremni da se udruže sa zakletim neprijateljima

Objavljeno:

Navijači Crvene zvezde napravili su potpuni haos u navijačkom svetu, kada su oteli jednu od glavnih zastava navijača Rome, transparent grupe Fedayn, koja je nedavno proslavila 50 godina postojanja.

Oko 40 "Delija" naoružanih palicama je prema navodima navijačkih portala napalo navijače Rome ispred stadiona, koji to nisu očekivali, a kao posledica je bila izgubljena jedna od najvrednijih navijačkih zastava u Italiji.

Pad zastave ozloglašene Fedajn grupe izazvao je pravi haos u navijačkom svetu u Italiji, pa i šire. Odmah su se javili i navijači Intera, koji su istakli da akcija "Delija" nema nikakve veze sa navijačkim kodeksom, dok su se čak oglasili i pojedini navijači Lacija, koji najavljuju pomoć za svog večitog rivala u nameri da povrate zastavu.

Navijači Zvezde su bili u Italiji zbog gostovanja Virtusu u Bolonji i Olimpiji u Milanu u okviru Evrolige, a nakon toga su očigledno ostali u Italiji i izveli ovu akciju u Rimu.

Pominje se da su imali pomoć i logistiku u vidu navijača Napolija, sa kojima neki od vođa imaju prijateljske odnose, što se videlo i tokom utakmica između Napolija i Zvezde u Beogradu i Italiji u okviru Lige šampiona 2018. godine.

Navodno su predstavnici "Curva Nord", navijači Lacija, došli u lokal koji je koristila Romina grupa Fedayn i ponudili su im svoju pomoć za povratak zastave. Čak su i poručili da ukoliko se zastava pojavi u Napulju, da će nastati građanski rat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.