U STRAHU SU VELIKE OČI: Rudi se BOJI Srbije!
Rudi Fernandez, Foto: A Perez Meca / Shutterstock Editorial / Profimedia

iskreno

U STRAHU SU VELIKE OČI: Rudi se BOJI Srbije!

Rudi Fernandez nema velika očekivanja uoči početka Mundobasketa

Objavljeno: 16:47h

Najiskusniji reprezentativac Španije Rudi Fernandez (37) kaže da usled silnih kadrovskih problema "Furija" ne može da računa na visok plasman na Mundobasketu.

Španci stižu na Svetsko prvenstvo sa etiketom evropskih šampiona ali bez dvojice glavnih plejmejkera - Rikija Rubija i Lorenca Brauna.

Otud i nema prevelike euforije niti se crtaju najviši ciljevi ovog puta.

- Za mene je broj pet lep broj. Čak sam bio blizu da potpišem peto mesto na Svetskom prvenstvu - kaže Rudi Fernandez u razgovoru za španske medije (Marca).

Kaže da ne vidi Španiju među ekipama koje će se boriti za neku od medalja, a žestoko se pribojava i reprezentacije Srbije.

Luis Skola, Rudi Fernandez, Viktor Klaver
foto: Dado Đilas

- Veoma sam iskren sa vama medijima i sa saigračima. Pored timova kao što su Kanada, Srbija, SAD, Slovenija, Australija... pričamo o veoma moćnim reprezentacijama, i sa našim problemima i izostancima, peto mesto uopšte ne bi bilo loše. Ali moramo biti svesni da nas čeka još mnogo rada da bismo uopšte došli do tog petog mesta.

Rudi i Španci će već u petak imati priliku da osete snagu Slovenaca, sa kojima igraju prvi meč na turniru u Malagi, a potom će odmeriti snage i sa favoritima za osvajanje zlata na SP, Amerikancima.

Selekcija SAD mu je nepoznanica mada je i te kako svestan velikog potencijala koji imaju NBA igrači.

- Znam da je to mlad tim koji može biti odličan, ali može se pokazati i kao loš. FIBA pravila im mogu biti određena smetnja ka najvišem cilju, potrebno je da se adaptiraju na njih, a opet njihove fizikalije i kvalitet, kao i znanje trenera koji ih vode, su im velika prednost. Opasni su. Moramo biti svesni činjenice da su to igrači koji igraju u najboljoj ligi na svetu, igrači koji su lideri u svojim timovima.

U mečevima sa Slovencima i Amerikancima najbolje će se videti i na kom je nivou trenutno Španja.

- Dosad smo gledali samo sebe i naš rad, ali sada, kako nam dolaze utakmice, analiziramo i protivnike mnogo više. Videćemo u tim utakmicama gde smo trenutno. Prethodne godine nismo blistali u pripremnim utakmicama, izgubili smo dva puta od Litvanije, i moramo biti svesni da u slučaju pobeda ne smemo da poletimo, niti da padamo ako izgubimo u prijateljskim mečevima.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.