AVRAMOVIĆ: Pamtiću utakmicu ceo život, navijači Partizana su NAJBOLJI!
Aleksa Avramović, Foto: Starsport©

nezaboravno veče

AVRAMOVIĆ: Pamtiću utakmicu ceo život, navijači Partizana su NAJBOLJI!

Dao je čak 31 poen u drugom poluvremenu

Objavljeno:

Partizan je uspeo da spreči treći poraz u isto toliko utakmica sa Crvenom zvezdom ove sezone, i to u stilu.

Pošto su dva puta izgubili sa docifrenom razlikom, večeras su uzvratili najvećem rivalu istom merom i donekle ublažili bol navijača zbog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Najzaslužniji za to je svakako bio i Aleksa Avramović sa čak 33 poena i osam trojki, a u jednoj situaciji se našao u centru pažnje i zbog sukoba sa klupom Zvezde.

Dejan Radonjić, Aleksa Avramović
foto: Youtube/Arena Sport TV

Ubrzo se izvinio i pozdravio sa Dejanom Radonjićem, a posle meča je objasnio šta se desilo. Zanimljivo, u pitanju je bila "rasprava" sa Nebojšom Ilićem.

- Osećam se fenomenalno, išla me je lopta, saigrači su mi verovali, uvek sam znao da dam koš, to sam radio u Italiji i Španiji, ova utakmica je bila posebna. Malo ima i do ponosa, Zvezda nas je razbila u prve dve utakmice ove sezone, znali smo da moramo da igramo čvrsto u odbrani, u drugom poluvremenu smo imali neke greške, koje smo ispravili fantastičnim napadom. Odigrali smo dobru utakmicu napadački, bili smo silno motivisani, Kevin je povukao u prvom, ja u drugom poluvremenu.

Aleksa Avramović
foto: Marko Đoković

Avramović je otkrio da mu je samopouzdanje poraslo kroz razgovor sa Željkom Obradovićem posle lošeg rada na treninzima, ali i sa selektorom Svetislavom Pešićem tokom reprezentativnog okupljanja.

- Imao sam jako lošu nedelju iza sebe, loše sam trenirao, imao sam razgovor i sa trenerom, pričali smo o situaciji, to mi je vratilo veru u sebe, dalo samopouzdanje. Selektor mi je dao do znanja da mi veruje, podigao mi je samopouzdanje da mogu više, ako pričamo o individualnoj igri. Kroz energiju u odbrani sam obavljao dobar posao u prvom delu sezone, sada je krenulo i u napadu.

Navijači Partizana, Grobari
foto: Marko Đoković

Pohvalio je publiku.

- Fenomenalna atmosfera, utakmica koju ću pamtiti ceo život, publika mi je skandirala ime. Navijači Partizana su najbolji u Evropi, prave fantastičnu atmosferu, posebno u Pioniru.

Avramović se osvrnuo i na svoj individualni rekord, istakavši da mu nije najveći broj za poluvreme 31 poen.

- Da, dao sam 36 protiv Mladosti iz Zemuna, ali nikad nisam dao osam trojki - poručio je Avramović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.