PORUKA KOŠARKAŠKOG SUDIJE OBELEŽILA MEČ EVROLIGE: Stao je na centar terena i pokazao šta je sada jedino bitno! FOTO
Foto: aba-liga.com

jasan stav

PORUKA KOŠARKAŠKOG SUDIJE OBELEŽILA MEČ EVROLIGE: Stao je na centar terena i pokazao šta je sada jedino bitno! FOTO

Sport u drugom planu

Objavljeno: 09:35h

Čitav svet iz minuta u minut prati oružane sukobe u Ukrajini i nada se da će se život što pre vratiti u normalne tokove.

Nažalost, politika se ponovo "prelila" i na sportska dešavanja, pa su još juče suspendovane, odnosno odložene sve utakmice Evrolige u kojoj učešće imaju timovi iz Rusije, finale Lige šampiona u fudbalu će izvesno biti izmešteno iz Sankt Peterburga, a tek se očekuju novi potresi.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter

Fudbalsko prvenstvo Ukrajine prekinuto je na mesec dana zbog ratnog stanja, mnogi strani sportisti uključujući i pojedine srpske igrače "prebegli" su u susedne zemlje na sigurno, zajedno sa desetinama hiljada građana ove zemlje.

Poruke mira upućuju brojni sportisti širom sveta, među njima novi svetski broj 1 u tenisu Danil Medvedev, kao i neke od istaknutih figura u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci...

Danil Medvedev
foto: EPA/David Guzman

Mnogi klubovi promenili su svoje boje u žutu i plavu u znak solidarnosti sa Ukrajinom, a interesantan je i gest ukrajinskog košarkaškog sudije Borisa Rižika pred jučerašnji meč između Olimpijakosa i Milana, na kom je bio delegiran kao jedan od arbitara.

On je izašao napred kao glavni sudija sa papirom u ruci na kojem je pisalo "Zaustavite rat", moleći sukobljene strane da momentalno prestanu sa haosom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.