RADONJIĆ ZADOVOLJAN UČINJENIM PROTIV MEGE, ALI IMA I NEKE ZAMERKE: Defanzivno nije sve bilo kako treba!
Foto: Starsport©

IZJAVA POSLE UTAKMICE

RADONJIĆ ZADOVOLJAN UČINJENIM PROTIV MEGE, ALI IMA I NEKE ZAMERKE: Defanzivno nije sve bilo kako treba!

Šampion regionalne lige je i dalje prvi na tabeli sa skorom 16-1

Objavljeno: 18:55h

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da dođu do važne pobede u gradskom derbiju protiv Mege.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić na konferenciji za medije istakao je da je zadovoljan učinjenim, pre svega zbog teškog rasporeda koji je iza njegove ekipe.

- Pre svega želim da čestitam igračima. Posle jednog perioda koji je bio izuzetno težak za nas i rasporeda koji smo imali sa puno utakmica i duplom nedeljom završno sa tim teškim rasporedom, uspeli smo da dođemo do, za nas, važne pobede u trenutku kada kao i čitave godine, ekipe tvrde da umor može da bude značajan faktor - rekao je Radonjić.

Crveno-beli su nešto sporije počeli, ali su na kraju ipak uspeli da podignu nivo igre.

- Mi smo se na početku malo tražili, bilo je evidentno da defanzivno nije sve bilo kako treba, kako je vreme odmicalo uspevali smo da dižemo nivo igre, da gradimo rezultat, da na kraju dođemo do pobede, koja je mogla da bude jako značajna za nas, s obzirom na trenutnu situaciju. Pobeda sa jako lošim procentima za tri poena, imali smo mnogo otvorenih šuteva, uspeli smo da nadoknadimo određene stvari skokovima u napadu, kojih smo imali čak 18. Nadam se da ćemo pred sledeći meč uspeti da napravimo neki trening, jer smo i pred ovaj imali puno problema.

1 / 3 Foto: Starsport©

Nije mogao Radonjić da računa ni na neke važne igrače.

- Iskren da budem, situacija je bila takva nakon duplog programa. Ekstra napor za nas, jer smo pre toga imali teške utakmice i putovanja, a januar je prošao sa mnogo dana bez trenažnog procesa. Bili smo neuigrani... Cirbes je u prvom poluvremenu protiv Monaka osetio bol, nadam se da će u toku narednih dana početi sa treningom, Luka nije bio spreman za ovakav meč. Bili smo spremni da kod dva-tri igrača analiziramo stanje, ali smo stisli zube i odigrali dobro uprkos svemu.

Sledeće dane, tim Crvene zvezde iskoristiće za oporavak.

- Znate kako, pre svega se nadam da ćemo uspeti da uradimo nešto što je jako potrebno, da uradimo par treninga. Generalno, moramo da iskoristimo ovaj period na najbolji mogući način. Niti su igrači u istom stanju, niti je situacija kao u decembru. Biće nam potrebno da ovih par dana uradimo ponešto, nešto što je značajno za naredni period. Imamo utakmicu protiv Uniksa i odmah posle toga Zadar u nedelju i nadam se da ćemo i kroz sve to i neki dan nakon toga uraditi par treninga kako bismo individualno bili u boljem fizičkom stanju. Zato su i bile situacije gde su neki igrači morali da izlaze iz igre zbog fizičkog statusa, to je bilo evidentno. Samo par smo treninga odradili od 20. januara.

Šampion regionalne lige je i dalje prvi na tabeli sa skorom 16-1.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.