Zašto Crvena zvezda nije dozvolila Boriši Simaniću da igra za juniorsku reprezentaciju?
Foto: KSS.rs

oslabljen nacionalni tim

Zašto Crvena zvezda nije dozvolila Boriši Simaniću da igra za juniorsku reprezentaciju?

Direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović detaljno je govorio o sastavu tima
Objavljeno:

U „Kući košarke“ danas je održana konferencija za medije povodom početka priprema za predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo za igrače do 18 godina koje je trebalo da bude odigrano letos, ali je zbog vanredne situacije u Turskoj pomereno i igraće se od 16. do 22 decembra ove godine u turskom gradu Samsunu.

Prisutne je prvi pozdravio potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević.

- Naša selekcija U18 je jako talentovana! Imamo velike planove i ciljeve, želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo koje će biti sledeće godine, a za to moramo da budemo među prvih pet ekipa na EP u Samsunu. Svi znate kako je situacija komplikovana, jer je ovo prvenstvo vanredno, u decembru… Pored toga, susreli smo se sa još dosta problema vezanih za povrede i druge stvari… Nažalost, nećemo imati najjači sastav, a ovo je baš dobra generacija. Ipak, znajući Gurovića iz igračkih dana, a on je veliki borac, verujem da će sastaviti dobru ekipu i izvući maksimum iz tih momaka. Stvarno se nadamo da ćemo već u prvim mečevima protiv Slovenije, Rusije i Francuske da pokažemo da vredimo, da ćemo da pobedimo i plasiramo se u drugi krug.

Direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović detaljno je govorio o sastavu tima.

- Imali smo dosta obaveza oko ovog vanrednog takmičenja, prvi put se dešava da se ne igra tokom leta već u decembru. Prva stvar, želim da kažem da smo, kao Savez, u dogovoru sa takmičarskim delom obezbedili čak 17 dana priprema. Naravno, ne možemo da imamo toliko dana jer se klubovi sa tim ne slažu, ali to je van naših mogućnosti… Hoću da kažem da smo se ozbiljno pozabavili time da igrači budu u nekom ritmu sličnom onom letos, kada ih je trener Gurović imao skoro mesec dana na pripremama. Iako smo dobili obećanje da će FIBA čvrsto stajati iza svakog saveza, pozivi našim igračima u određenim klubovima su ignorisani do dana današnjeg. Zbog toga ne znamo kako će se stvari odvijati u nedelju, jer nismo dobili potvrdu niti ikakav odgovor, a čak nismo dobili ni odgovor FIBA da li nas štiti i kako štiti naše igrače. Mi smo u specifičnoj situaciji jer imamo igrače koji ne igraju u našoj zemlji, dok neke reprezentacije verovatno nemaju te probleme. Uputili smo u više navrata pozive i mejlove da nam se pridruže svi koji su na spisku, zaista apelovali na jednu solidarnost u ovakvoj situaciji, jer kažem da nemamo mehanizam zaštite. Videćemo da li ćemo u tome uspeti, ali apsolutno radimo sve da ovi igrači sa spsika budu sa nama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.