JOKIĆA ODUŠEVILI SRBI I TROBOJKE NA TRIBINAMA: Mnogo mi je značilo čuti naš jezik i navijanje! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Denver Nuggets, Printscreen/Twitter/@nuggets

prija

JOKIĆA ODUŠEVILI SRBI I TROBOJKE NA TRIBINAMA: Mnogo mi je značilo čuti naš jezik i navijanje! (VIDEO)

Postao je prvi NBA košarkaš koji je stigao do te brojke za manje od 30 minuta u igri od 2018. A tada je to uradio, upravo on, protiv Jute Džez

Objavljeno:

Nikola Jokić nije morao mnogo da igra u novoj pobedi Denvera, ali je za samo 28 minuta na parketu podelio 15 asistencija šuterski raspoloženim saigračima u gostima šampionu Milvokiju (136:100).

Tako je postao prvi NBA košarkaš koji je stigao do te brojke za manje od 30 minuta u igri od 2018. A tada je to uradio, upravo on, protiv Jute Džez.

Bio je inspirisan "Džoker" u dvorani "Fiserv" u Milvokiju, sa dobrim razlogom.

Mnoštvo srpskih navijača mu je davalo podršku, a on je posle meča objasnio koliko mu ona znači.

Jedna novinarka je prebrojala na tribinama ukupno 17 zastava Srbije.

- Naravno, mnogo mi je značilo, zna se koliko mi podrška ljudi iz Srbije znači. Uvek je velika čast igrati ispred njih. Videti zastave, čuti naš jezik i navijanje, uvek je mnogo lepo - rekao je Jokić.

- Super utakmica za nas, šutirali smo i imali smo sjajne procente. Imali smo dosta asistencija i samo devet izgubljenih lopti. Savršena utakmica, teško nas je dobiti kada igramo ovako. Jedna od naših boljih utakmica od kako sam došao u Denver, dali smo 136 poena.

Poenterski je uspešniji bio njegov MVP protivkandidat Janis Antetokumpo, koji je osvajao ovo priznanje dva puta zaredom pre Nikole, ali Grk i on imaju sjajan odnos.

- Mislim da svi mi strani igrači imamo neku vrstu povezanosti. Ne znam šta je to tačno... Dolazimo iz različitih zemalja, možda je to konekcija. On i njegov brat su sjajni momci, uradili su neke fantastične stvari u Milvokiju. To je neko na koga možete da gledate kao uzora. Cenim ga. Stavlja toliko pritiska na protivnike i odvlači pažnju na sebe, otvara saigrače.

Na kraju, novinare je zanimalo da li Jokić više uživa kada poentira ili kada asistira.

- Moj nekadašnji trener je rekao da poeni čine jednu osobu srećnom, a da asistencija čini dve osobe srećnim. Sjajno je asistirati - zaključio je Nikola.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.