OBRADOVIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Trener Partizana razveselio sve navijače crno-belih pred bitnu utakmicu u Španiji!
Foto: Starsport©

sjajno

OBRADOVIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Trener Partizana razveselio sve navijače crno-belih pred bitnu utakmicu u Španiji!

Očekujem da podignemo nivo igre da makar budemo konkurentni

Objavljeno:

Košarkaše Partizana očekuje meč koji se može okarakteristati kao finale regularnog dela sezone Evrokupa - susret sa Huventudom u Badaloni (sreda, 21.00). Pobednik će napraviti ključni korak ka obezbeđivanju prvog mesta u Grupi A, koje mu donosi prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi.

Željko Obradović je pred odlazak u Španiju istakao da će crno-beli morati da odigraju najbolji meč do sada kako bi se iz Španije vratili sa pobedom.

Huventud je prvi u grupi sa učinkom 9-2, dok je Partizan posle poraza od Turk Telekoma odmah iza sa pobedom manje (8-3). Ekipa Karlesa Durana je dobila 13 od poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima, što pokazuje da se nalazi u sjajnoj formi.

- Znamo šta nas očekuje u Badaloni. Oni su odigrali veoma dobro i ovde u Beogradu protiv nas. Ekipa koja ima kvalitet i zaista je dobro vođena. Moramo da odigramo verovatno najbolju utakmicu do sada ako želimo pozitivan rezultat - istakao je Obradović.

Dobra vest je da trofejni stručnjak ponovo ima kompletan roster na raspolaganju. Prvi put je sa timom trenirao i Tristan Vukčević, ali on zajedno sa Dušanom Miletićem i Urošem Trifunovićem neće na put (let za Barselonu u 17.00).

- Svi su zdravo i dobro. Što je veoma važno posle izuzetno teškog putovanja u Tursku, povratka, spavanja par sati, odlaska u Ljubljanu, igrači su konačno imali priliku juče da se odmora. Odmah se to vidi na njihovim licima, druga je atmosfera od jutros na treningu. Dobro je da ćemo već danas putovati za Badalonu. To je klub u kojem sam radio, izašli su nam u susret i dali nam dobre termine, pa ćemo tamo odraditi još dva treninga. Očekujem da podignemo nivo igre da makar budemo konkurentni -

Željko Obradović
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Obradović je veoma vezan za klub iz Badalone, sa kojim je 1994. godine osvojio Evroligu.

- Volim Badalonu i taj klub. Imam tamo dosta prijatelja. To je nešto što će uvek ostati u meni, način kako smo igrali te godine kada smo bili prvaci Evrope - zaključio je trener Partizana.

Predstojeći duel biće treći između Partizana i Huventuda u Evrokupu. Minule sezone su oba tima slavila kod kuće, a u prvom delu tekuće crno-beli su zahvaljujući simultanki Kevina Pantera u finišu upisali važan trijumf (68:67). Kapiten Rade Zagorac ističe da se ekipe dobro poznaju i da motiva neće manjkati.

- Jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Poznata i od prošle godine. Jednu od najtežih i najvrednijih pobeda napravili smo nad njima i to će im sigurno biti dodatan motiv -

Veruje i da će ekipa biti spremna da izađe na crtu zahuktalim Špancima.

- U dobrom raspoloženju čekamo utakmicu. Priprema će biti dobra, idemo i ranije nego uobičajeno. Mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo zahtevima koji nisu mali - rekao je Zagorac.

Rade Zagorac
foto: KK Partizan

Aleksa Avramović je svestan težine predstojećeg susreta.

- Utakmica dosadašnjeg dela sezone. Ko pobedi biće verovatno prvi na tabeli, imaće prednost domaćeg terena. Izgubili smo tu utakmicu od Turk Telekoma, igrali jako loše - bila je to i jedna od najlošijih utakmica u sezoni. Huventud je ekipa iz te neke španske košarke, igra izuzetno brzu, tranzicionu košarku. Igrači se poznaju dugi niz godina, dobro šire u napadu.. Mi ćemo tražiti naše prednosti i pokušati da pobedimo. Motivacija, energija i sve ostalo što nas je krasilo u dosadašnjem toku seozne mora da bude na mnogo većem nivou. Potrebna nam je mnogo veća želja da bi dobili utakmicu. Nadam se da ćemo svi pristupiti maksimalno tom izazovu - izjavio je bek Partizana.

Poseban pritisak ne oseća, jer je na njega u crno-belom dresu navikao. Dodaje i da poraz u Ankari neće nužnu uticati na konačan plasman crno-belih u Grupi A.

- Kada igrate za Partizan svaka utakmica je pristisak. To je nešto na šta smo navikli. Da smo pobedili Turk Telekom, bila bi ista situacija jer dobili smo pola koša ovde i odlučuje tamošnji duel. Sa pobedom ćemo biti prvi na tabeli, bez prava na kiks i nadam se da će nam pobeda omogućiti da na kraju regularnog dela sezone budemo prvi -

KK Partizan, Aleksa Avramović
foto: Emilija Jovanović

Kao glavnu snagu Huventuda ističe trio plejmejkera koji čine Pau Ribas, Feran Basas i Giljom Vives. Nije zaboravio ni iskusnog Anta Tomića, kao ni odličnog defanzivca iz Dominikanske republike Andresa Feliza.

- Plejmejkeri su im sjajni, Ribas, Basas i Vives. Izuzetni košarkaši, jako pametni... Uz pomoć Ante Tomića koji je ponajbolji dodavač na toj poziciji u Evropi, sjajni širi igru, pronalazi otvorena pasove u korneru. Znamo da su to njihove najbolje karakteristike. Tu su i propratni igrači poput Brodžijanskog. Igraju jako dobro odbranu, posebno Feliz. Znamo da su sjajan tim i jako lepo posloženi - poentirao je Avramović.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.