DELA VALE SE PRISETIO FINALNE SERIJE SA CRVENOM ZVEZDOM: Nisam bio miran, dobijao sam pretnje: Ne dolazi, umrećeš!
Foto: Profimedia

aba liga

DELA VALE SE PRISETIO FINALNE SERIJE SA CRVENOM ZVEZDOM: Nisam bio miran, dobijao sam pretnje: Ne dolazi, umrećeš!

Italijanskom košarkašu nisu u najboljem sećanju ostali dueli sa crveno-belima

Objavljeno: 17:05h

Italijanski košarkaš Amadeo Dela Vale je dres Budućnosti nosio tokom prethodne sezone, sada je član Breše, a ovih dana je sa novinarima u razgovoru za ''Sportweek'' otkrio kakva je iskustva stekao tokom boravka u Podgorici.

''Bio sam prvi Italijan koji je igrao u Jadranskoj ligi, ligi koja okuplja zemlje bivše Jugoslavije. Iznad svega, hteo sam to da uradim na mestu koje je, ne mislim sumorno, ali svakako teško. Drevna zemlja, zaglavljena u prošlosti, u sivilu komunističkog doba. Ali narod Crne Gore je ponosan, vezan za svoju zemlju i za dres onih koji ih predstavljaju'', izjavio je Dela Vale.

Kada su u pitanju utakmice, posebno je izdvojio borbu za titulu u plej-ofu protiv Crvene zvezde, ali ne samo kada je u pitanju borba na terenu.

''Gruba, fizička košarka. U dvoranama je vladala nadrealna atmosfera. Sećam se finalne serije prvenstva koju smo izgubili od Crvene zvezde. U petoj utakmici, odlučujućoj, u Beogradu su bacali sve i svašta na nas. I to ne pre utakmice, već tokom meča. Tokom nedelje, na društvenim mrežama dobijao sam uvrede i prave pretnje: 'Ne dolazi', 'Umrećeš'. Nisam baš bio miran.

Živeo sam sam, pa sam pitao rukovodioce da li mogu da se osećam prijatno. Oni su mi govorili: 'Ne brini, oni to rade sa strancima jer su domaći igrači navikli i nije ih briga, ali onda se ništa ne dešava. I u svakom slučaju, ne brinite: imamo pratnju'. Ukratko, bilo je teško, ali i iskustvo koje me je obogatilo kao čoveka i igrača'', izjavio je Dela Vale.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.