KRILNI CENTAR PARTIZANA OTKRIO: Željko nas tera da radimo i dajemo sve od sebe!
Foto: Emilija Jovanović

iskreno o svemu

KRILNI CENTAR PARTIZANA OTKRIO: Željko nas tera da radimo i dajemo sve od sebe!

Alen Smailagić se posle skromne epizode u redovima Voriorsa vratio u Srbiju

Objavljeno: 21:28h

Košarkaši Partizana u aktuelnoj sezoni beleže vrhunske rezultate i nalaze se na samom vrhu na oba fronta, što u ABA ligi, što u Evrokupu. Jedna od glavnih osovina crno-belih jeste Alen Smailagić, mladi krilni centar koji je u redove čete Željka Obradovića stigao ovoga leta, i to iz Golden Stejt Voriorsa.

U intervjuu za Blic sport, Alen je istakao svoje impresije o godini koja je iza nas.

- Ja sam zaista uživao u ovoj promeni, došao sam do nekih minuta koji su mi bili neophodni kao mladom igraču, što mi je podario trener Obradović. Vratio mi je emociju koju sam izgubio u Americi, pre svega zbog neigranja i napredak koji sam stekao došao je iz sticanja iskustva, koje će mi trebati u nastavku karijere.

Nekadašnji krilni centar Golden Stejta izabrao je put koji nije previše popularan za igrače koji se otisnu "preko bare", te se nakon poprilično skromne epizode u redovima Voriorsa vratio u Srbiju, u redove Partizana.

- Dosta sam razmišljao o tim pozivima, ali čim mi se trener Obradović obratio shvatio sam da je to to i da nemam šta da razmišljam više. To je najbolji trener i najbolja ponuda koju ću imati u svojoj karijeri.

KK Partizan, Alen Smailagić
foto: Emilija Jovanović

Otkrio je Smailagić i koji je igrač u najjačoj ligi sveta na njega ostavio najveći utisak, odnosno sa kojim je imao najviše problema u odbrani.

- Jonas Valančiunas. Igrali smo na istoj poziciji, centra, pa mi je bilo malo teže da ga sačuvam jer je bio mnogo fizički dominantniji.

Otkrio je Alen svoje planove i ambicije u proteklom periodu, što na ličnom, što na klupskom planu.

- Nemam nikakav plan, ali kao i svaki mladi igrač, plan mi je da se vratim u Ameriku kroz par godina, ali to mi nije primaran cilj sada. Cilj mi je da sa Partizanom pokorim celu Evropu.

Pokazao je Partizan koliko i dobra i loša izdanja tokom dosadašnjeg dela sezone. Ipak, mladi centar je pri stavu da crno-beli definitivno mogu mnogo.

- Po mom mišljenju možemo jako puno, ali to zavisi od nas i našeg rada, odnosno kako iskoristimo ovu priliku koju imamo.

KK Partizan, Alen Smailagić
foto: Emilija Jovanović

Poznato je na globalnom polju kakav princip rada forsira Željko Obradović, a to je strogoća iz koje su se iznedrili mnogi igrači. Alen tvrdi da nema nikakvih problema sa tim.

- To pozitivno utiče na svakog od nas, to nas tera da radimo i dajemo sve od sebe na terenu da bismo zadovoljili njega. On je ime na koje se ugledamo i sa kojim smo želeli da radimo.

Poznata činjenica je da Alen dolazi iz Koteža, dela Beograda u kome preovladavaju navijači najvećeg rivala, Crvene zvezde. Prokomentarisao je Smailagić i kako je izgledao povratak u prestonicu na tom polju.

- Reagovali su skroz okej. Bio sam malo skeptičan i uplašen, sa mojima sam kupio stan u drugom delu grada da bi ih odvojio od tog "ludila". Dolazio sam u Kotež jer imam prijatelje tamo sa kojima sam odrastao i skroz su me normalno prihvatili. Niko sa tim nema problem jer svi shvataju da je to moj poziv i moj život, te da oni mene gledaju kao prijatelja, a ne kao igrača Partizana.

Svakako da je faktor Beograda i povratak u isti bio ogroman plus prilikom pregovora oko transfera u Partizan. Priznao je Smailagić i šta mu najviše prija u odnosu na Ameriku.

- Najviše me je radovalo što ću da budem tu sa svojom porodicom i prijateljima, te činjenica da ću imati nekog pored sebe, nakon Amerike gde sam živeo sasvim sam.

KK Partizan, Kevin Panter, Alen Smailagić
foto: Emilija Jovanović

Za kraj, izneo je talentovani krilni centar i svoje želje i očekivanja pred 2022. godinu.

- Da osvojimo Evrokup!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.