U MILANU NE MOGU DA PREŽALE PANTEROV ODLAZAK: Olimpija bez Pantera nema nepredvidivosti!
Foto: Starsport

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA PROŠLE SEZONE

U MILANU NE MOGU DA PREŽALE PANTEROV ODLAZAK: Olimpija bez Pantera nema nepredvidivosti!

U Milanu bi ponovo voleli da vide prvu napadačku opciju Partizana

Objavljeno: 20:44h

Transfer Kevina Pantera iz milanskog Armanija sa kojim je igrao F4 Evrolige u Partizan koji se takmiči u Evrokupu bio je možda i najveće iznenađenje u košarkaškoj Evropi tokom leta.

Naravno, nije mogao da odoli pozivu najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića i već je pokazao da mnogo znači crno-belima ove sezone, iako se od njega tek očekuju prave stvari, nešto poput onoga što je jesenas uradio protiv Huventuda u Beogradu.

I dok je Partizan dobio vrhunskog beka, u Milanu su ga se nekako olako odrekli, a dosadašnji tok sezone je pokazao koliko italijanskom evroligašu nedostaje Panter.

Kevin Panter
foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Na tu temu danas piše tamošnji portal ''RealOlimpiaMilano'', odnosno poznati košarkaški novinar Alesandro Mađi.

''Olimpija Milano bez Pantera nema nepredvidivosti'', naslov je njegovog teksta, u kom se, između ostalog, navodi:

''Često govorimo o ofanzivnoj snazi Olimpije iz Milana, sa idejama koje se s pravom razlikuju od osobe do osobe i verovatno manje talentovanim napadom od prošlosezonskog.

Odlazak Kevina Pantera, u tom pogledu, mnogo utiče na ofanzivnu polovinu crveno-belog tima: u stvari, američki bek je garantovao snažnu sklonost ka jedan na jedan iz driblinga i urođenu sposobnost da izvuče rezultat pogađanjem šuteva iz teških pozicija što nedostaje današnjoj Olimpiji''.

Dalje se u tekstu navodi i Panterova prednost u odnosu na aktuelne adute milanskog tima.

''Sada, međutim, treba istaći i granice crveno-belih: ako izostanu dobri procenti šuta, Olimpija ulaže ogroman napor da pronađe put do koša, nemajući igrača koji može da iznese napad na svojim plećima.

Šilds je kompletan igrač, ali koji nema ubistveni instikt Pantera, Hol je i dalje novajlija u Evroligi, uprkos tome da pokazuje odlične stvari, on još uvek nema ličnost i talenat da preuzme tim na svoja pleća.

Moguće je da je u glavi Etora Mesine prošlog leta Troj Danijels trebalo da ima bolji uticaj: bivši NBA igrač se zapravo bori da uđe u mehanizme fizičke i 'surove' košarke poput Evrolige, čak i nedavnim izdanjima davao je ohrabrujuće znake. Takođe, Danijels je igrač za skok i šut, a ne dribler kao što je bio Panter.

Zaključak:

Opšti utisak o ovom timu je da Olimpija uvek mora da ide 100 na sat da bi pobedila, dok ako nisu na 100% forme rizikuju da se muče čak i protiv timova na papiru koji su manje kotirani od crveno-belih, koji ipak ostaju kao jedan od kandidata za naredni plej-of Evrolige''.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.