CSKA SE OBRUKAO U MADRIDU: Desetkovani Real na iznenađenje čitave košarkaške Evrope slavio protiv Armejaca!
Foto: Profimedia

evroliga

CSKA SE OBRUKAO U MADRIDU: Desetkovani Real na iznenađenje čitave košarkaške Evrope slavio protiv Armejaca!

Senzacija u Madridu

Objavljeno: 22:48h

Košarkaši Real Madrida pobedili su CSKA iz Moskve u svom "Vicink centru" sa 71:65 u duelu 17. kola Evrolige.

Real je pred ovu utakmicu znao da neće moći da računa na čak sedmoricu standardnih prvotimaca. U izolaciji su: Ertel, Kozer, Poarje, Hanga, Jabusel, Rendolf i Nunjez, baš kao i Pablo Laso pa je ekipu na ovom duelu vodio njegov pomoćnik Mateo Ćus.

Računao je na devetoricu igrača, mahom iz mlađeg sastava (trojica mlađih od 17 godina), a kada se istakne da Baba Miler odigrao svega dva minuta, broj je za jedan manji... S druge strane, Dimitris Itudis je imao najjači sastav i to mu nije bilo dovoljno da osvoji "Vicink centar".

Samo su Milutinov i Klajburn pogađali u prvom kvartalu, Real je krenuo silno motivisano i tako su igrali tokom čitave utakmice. Imali su odličnu podršku, ne baš pune dvorane, ali dovoljno ispunjene da budu pokretač njihovim igračima.

Trgnuo se CSKA u drugom kvartalu kada su serijom od 14:0 došli do izjednačenja, a potom i do vođstva pred kraj poluvremena, ali to nije značilo da su zadovoljni. Štaviše Dimitris Itudis je bio potpuno hladan pred kamerama na pauzi jedva zucnuvši pro forme radi.

Jedva su trčali pojedinci Madriđana. Valter TavareS nije navikao na ovakvo optrećenje, Rudi se borio kao da je deceniju mlađi, a Urban Klavzar je na svom debiju u Evroligi bio izuzetan.

Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 17 poena, dva manje je dodao Tavares, a po 10 Ljulj i Klavzar. Tristan Vukčević je ubacio šest, uz jednu pogođenu trojku. U CSKA koji je u velikoj krizi, Klajburn 16, Milutinov 13.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.