LESOR NAKON POTPISA: U Partizanu zbog Željka! GALAMIĆE NA MENE! Osvrt na Zvezdu i sećanja o Srbiji!
Foto: Profimedia

Matijas Lesor

LESOR NAKON POTPISA: U Partizanu zbog Željka! GALAMIĆE NA MENE! Osvrt na Zvezdu i sećanja o Srbiji!

Partizan je konačno dočekao centra – Matijas Lesor je stavio paraf na ugovor do kraja sezone. Prvi put od ozvaničenja oglasio se i sam Francuz, u izjavi za Bebasket.fr.

Objavljeno: 20:21h

- Iskreno, Željko je jedan od najvećih razloga što sam potpisao za Partizan. Znam da će to biti dobro za moju karijeru i da je razvio veliki broj igrača.

- Ima veliko iskustvo, tako da će mi to značiti. To je svakako jedan od faktora koji su doprineli da dođem u Partizan. Nisam još razgovarao sa trenerom, ali sam bio prisutan na meču protiv Levaloa i razgovarao sam sa članovima kluba. Razgovarao je sa mojim agentom i čuo sam šta traži, znam šta je govorio ranije o meni.

- Vidim tim i ulogu koju ću imati. Mislim da mogu mnogo toga da mu pružim. Govorio mi je da me želi u timu. Zadovoljan je sa onim što sam radio u Makabiju. Ne plašim se da igram kod njega u timu, sve će zavisiti od mene. Ako uradim nešto glupo ima da galami na mene i to je deo svega. Zato i jeste osvojio Evroligu devet puta. Očigledno njegova tehnika daje rezultate. Po mom mišljenju liči na Zvezdana Mitrovića i da ću moći sa njim da imam otvoren razgovor.

Centar je prokomentarisao i ovogodišnji tim Partizana i buduće saigrače, konkretno na visokim pozicijama.

- Jako su dobri. Video sam kako igraju, kako brane. Menjali su odbranu tri puta. Jak su tim, imaju 6-1 u Evrokupu. Zato i jesu među favoritima. Tu su Ledej i Smailagić, kao i Balša Koprivica. Oni su dobri, ali ja mogu da donesem nešto drugačije. Nemaju igrača mog stila, mogu da doprinesem i donesem nešto novo.

Francuz se osvrnuo i na period proveden u Crvenoj zvedi, kao i na poruke koje je dobijao nakon potpisa.

- Sa Zvezdom je bilo uspona i padova. Počelo je perfektno i onda se na kraju malo pogoršalo. Ali imam samo dobra sećanja iz Srbije. Srećan sam što se vraćam u Beograd, sviđa mi se život u tom gradu. Da, primio sam neke poruke, ali me nisu previše pogodile. Znao sam gde idem i gde dolazim, svestan sam svega. Fokusiram se na košarku. Nisam ni prvi ni poslednji ko je uradio tako nešto. Čak i kada su navijači ljuti postoji poštovanje prema igračima. Mislim da nemam čega da se plašim osim što će mi zviždati. Biće napeto na derbiju. Srećan sam. Igraću ponovo košarku, nedostaje mi to. Igrao sam za Makabi poslednje utakmice i od tada je prošlo skoro dva meseca. Partizan me je želeo već u predsezoni. Imao sam dugo ponudu, ali sam čekao ponude iz Evrolige. I na kraju sam završio u Partizanu što mislim daje logičan potez i najbolji za moju karijeru.

Espreso/Telesport.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.