ZAVRŠIO SA OZBILJNOM KOŠARKOM: Zajon "uhvaćen" kako SPAVA na treningu, oporavak NE IDE PO PLANU, a tek KILOGRAMI!
Foto: Profimedia

nba

ZAVRŠIO SA OZBILJNOM KOŠARKOM: Zajon "uhvaćen" kako SPAVA na treningu, oporavak NE IDE PO PLANU, a tek KILOGRAMI!

Od sjaja do očaja

Objavljeno:

Još kao srednjoškolac je bio projektovan za veliku NBA zvezdu. Činio je čuda i u dresu univerziteta Djuk (samo jednu sezonu) zbog čega je izabran kao prvi pik na draftu 2019. godine. Ali, bez obzira na sijaset dobrih partija u NBA ligi, zbog čega je i zavredneo poziv na prošlogodišnji ol-star meč, Zajon Vilijamson nikako da zasija punim sjajem u kontinuitetu.

Velike probleme na tom putu mu zadaju povrede zbog kojih je propustio dobar deo debitantske sezone. Prvo zbog operacije meniskusa, a kasnije i bolova u kolenu. Prošle takmičarske godine je manje izostajao, tek nekoliko utakmica zbog povrede palca, ali ove godine ga još nema u timu Nju Orelansa jer je operisao metatarzalnu kost.

Zajon Vilijamson
foto: Printscreen/twitter/@TheNBACentral

A kada će se vratiti na teren, još niko ne zna. Čak ni doktori. Nedavni snimak je pokazalo da kost ne zarasta kako je očekivano, zbog čega je Zajon koji je u međuvremenu dobio nekoliko desetina kilograma viška, po savetu doktora prekinuo sa svim košarkaškim aktivnostima

Može da prati "teorijsku nastavu". Ali i nije nešto zaintresovan za taj vid rada. Odnosno, kako pišu američki mediji, prošle nedelje je zaspao tokom sastanka na kome je bila video analiza.

U Pelikansima za sada ćute i još ne gube strpljenje. Svesni su da su na pomenutom draftu uzeli košarkašku "zver" veću nego što je bio Entoni Dejvis, potencijalno i najveću u NBA, posebno kada su Lebron Džejms i još neki momci njegovih godina sve bliže izlaznim vratima.

Ipak, pitanje je da li sav taj džez koji gospodari ulicama i lokalima Nju Orlenasa deluje na Zajona kao uspavanka, ili će se konačno pojaviti melodija koja će ga probuditi.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.