DABL-DABL LUČIĆA U POBEDI NAD EFESOM: Dva vezana poraza aktuelnog šampiona Evrope!
Foto: Profimedia

evroliga

DABL-DABL LUČIĆA U POBEDI NAD EFESOM: Dva vezana poraza aktuelnog šampiona Evrope!

Velika pobeda ekipe Bajerna

Objavljeno: 22:09h

Košarkaši Bajerna pobedili su Efes u okviru 14. kola Evrolige rezultatom 83:71 (27:23, 17:15, 22:26, 17:7).

Bajern je poveo početkom meča, ali je usledila serija aktuelnog prvaka od 8:0, a potom šest poena Lučića za povratak domaći u prednost i odstvo posle prvih 10 minuta.

Vladimir Lučić
foto: Emilija Jovanović

U narednoj deonici nizale su serije obe ekipe. Prvo je Efes preko Larkina i Micića vezao sedam poena, da bi Bavarci odgovorili na drugoj strani na isti način. Vodili u domaći na poluvremenu sa šest razlike 44:38.

Turska ekipa je sredinom trećeg perioda uspela da preokrene rezultat poenima Bobue i povede 56:55, ali je odmah stigao odgovor Hantera i Tomasa na drugoj strani. Još jednom je Bobua vratio prednost Efes, međutim Lučić i Jaramaz su izborili dva poena prednosti pred poslednjih 10 minuta.

U četvrtoj četvrtini Efes se mučio da pronađe put do koša, dok je Bajern to radio bez problema. Jaramaz je otvorio ovaj period, a potom su usledile serije od 5:0, pa potom i 6:0 za ubedljivu pobedu nemačke ekipe na kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Valdimir Lučić sa 18 poena i 12 skokova, uz četiri asistencije, Rubit je upisao takođe 18, koliko i Tomas. Jaramaz je stigao do devet poena.

Efes je predvodio Buboa sa 18 poena, koliko je imao i Larkin. Danston je stao na 13 uz pet skokova, a Micić na 12, uz jedan skok i dve asistencije. Petrušev je upisao tri poena.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.