PEŠIĆ BI VOLEO DA JE KAO SELEKTOR FUDBALERA: Piksi ima sve igrače na raspolaganju!
Foto: Starsport©

okrenula se situacija

PEŠIĆ BI VOLEO DA JE KAO SELEKTOR FUDBALERA: Piksi ima sve igrače na raspolaganju!

Ruku na srce, neuporedivo su važnije klupske utakmice nego kvalifikacione protiv vrlo slabih rivala protiv kojih igrači iz drugog plana i treba da dobiju priliku da se iskažu

Objavljeno:

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izjavio je da sa nestrpljenjem čeka prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine protiv Letonije.

Pešić je na prvom treningu u hali "Aleksandar Nikolić" imao 16 igrača, kojima će se pridružiti i Miloš Teodosić, koji je na putu za Beograd.

- Vrlo je važno, a možda ne znate, naš selektor Piksi ima sve igrače na raspolaganju. I svi igrači koje je pozvao su došli.

- Pre izvesnog vremena kada su odnosi u evropskoj košarci bili takvi kao sada u fudbalu, kao i kada sam bio selektor, tada igrači koji nisu došli, a pozvani su, klubovi su bili kažnjavani. Oduzimani su bodovi, novčane kazne. Sada je sve na dobrovoljnoj bazi - zaključio je Pešić.

Svetislav Pešić
foto: Starsport

Sa provobitnog spiska od 24 igrača, na prvi trening su stigli Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Nikola Rebić (Miteldojčer), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković (Crvena zvezda), Nikola Jović (Mega), Nikola Ðurišić (Mega) i Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost).

Nema nijednog igrača iz Evrolige, a o NBA da i ne govorimo. Ruku na srce, neuporedivo su važnije utakmice tih klubova nego kvalifikacione protiv vrlo slabih rivala protiv kojih igrači iz drugog plana i treba da dobiju priliku da se iskažu.

Selektor je rekao da su Filip Petrušev, Vasilije Micić i Nemanja Nedović pokazali intersovanje da igraju drugi meč kvalifikacija protiv Belgije, ali je mnogo ograničavajućih okolnosti i da će sve to rešavati kada dođe vreme.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.