NBA LIGE PO PRVI PUT I U ABU DABIJU: Sledeće godine tamo će se odigrati dve utakmice!
Foto: EPA/Wu Hong

imaju novca

NBA LIGE PO PRVI PUT I U ABU DABIJU: Sledeće godine tamo će se odigrati dve utakmice!

NBA utakmice i programi stižu do fanova na Bliskom istoku preko beIN SPORTS, The Sports Channel i NBA League Pass

Objavljeno:

NBA liga igraće se i u Abu Dabiju 2022. godine.

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Sekretarijat za kulturu i turizam - Abu Dabija (DCT Abu Dhabi) najavili su danas jedinstveno višegodišnje partnerstvo i održavanje prvih NBA utakmica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Dve predsezonske NBA utakmice u Abu Dabiju u oktobru 2022. označiće prve utakmice lige u Persijskom zalivu. Timovi-učesnici i mesto održvanja utakmice biće kasnije objavljeni.

Partnerstvo će predstaviti DCT Abu Dabi, u okviru turističke promotivne inicijative "Posetite Abu Dabi" glavnog grada UAE, kao zvaničnog partnera turističkih destinacija NBA lige za region Bliskog istoka, Severne Afrike, Evrope i Kine.

Partnerstvo će takođe uključivati razne interaktivne događaje za fanove na kojima će se pojavljivati sadašnji i nekadašnji NBA igrači, pokretanje Jr. NBA liga za dečake i devojčice u školama širom UAE uz negovanje timskog rada i inkluzije, seriju NBA Fit klinika za promovisanje dobrog zdravlja, i predstavljanje NBA 2K lige.

- Današnja objava dodatno demonstrira poziciju Emirata kao vrhunskog domaćina za globalni sport i za privlačenje najvećih talenata - rekao je predsednik DCT Abu Dabija NJ.E. Mohamed Kalifa Al Mubarak.

- S obzirom da je Abu Dabi posvećen da se dalje razvoja kao dinamična globalna destinacija, priključivanje NBA našem impresivnom celogodišnjm portfoliju sportskih i zabavnih događaja, samo jača poziciju glavnog grada UAE kao izvanrednog sportskog centra. Radujemo se što će NBA igrati integralnu ulogu u razvoju mladih talenata i zdravih stilova života na osnovnom nivou – što je u osnovi strategije UAE – koja posebno naglašava osnaživanje mladih i izgradnju održive budućnosti za naciju i buduće generacije -

- Dok proslavljamo jubilarnu 75. NBA sezonu, partnerstvo sa DCT Abu Dabija, sa ciljem održavanja prvih utakmica i događaja NBA i NBA 2K lige u UAE, označava značajan događaj u kontinuiranom globalnom rastu košarke", rekao je zamenik komesara i glavni operativni direktor NBA Mark Tejtum. "Abu Dabi je živopisno multikulturalno središte sa dokazanim iskustvom u organizovanju sportskih događaja svetske klase, a ovo partnerstvo ne samo da će navijačima na Bliskom istoku uživo dovesti NBA i NBA 2K ligu, već će takođe stvoriti prilike da dečaci i devojčice nauče osnove i najvažnije vrednosti košarke kroz različite programe i događaje za fanove -

NBA utakmice i programi stižu do fanova na Bliskom istoku preko beIN SPORTS, The Sports Channel i NBA League Pass, premijum pretplatnog servisa lige za gledanje utakmica uživo. Više od 220 muških i ženskih kandidata sa Bliskog istoka – uključujući pet igrača iz UAE – učestvovalo je na "Košarci bez granica" (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim košarkaškim programima lige za razvoj vrhunskih talenata van SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica je učestvovalo u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem košarkaškom programu razvoja za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

Abu Dabi je dosledno demonstrirao svoje sposobnosti u organizovanju sportskih događaja svetske klase. Pionirske inicijative kao što je DCT Abu Dhabi "Go Safe Certification" naglašavaju nepokolebljivu posvećenost grada zajednici, kao i zdravlju i bezbednosti posetilaca, istovremeno omogućavajući nastavak održavanja najboljih sportskih događaja uživo.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.