ŽELJKO OBRADOVIĆ UOČI DERBIJA: robali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, da bude dostojanstveno!
Foto: Starsport

specifična utakmica

ŽELJKO OBRADOVIĆ UOČI DERBIJA: robali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, da bude dostojanstveno!

Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom

Objavljeno:

U nedelju uveče (19.00) je na programu prvi okršaj Crvene zvezde i Partizana u novoj sezoni. Crno-beli u večiti derbi ulaze sa sedam pobeda u ABA ligi, crveno-beli imaju jedan poraz.

Očekivanja su velika, a poseban značaj sutrašnjoj utakmici daje i povratak Željka Obradovića na klupu Partizana - posle 28 godina. Najtrofejniji evropski stručnjak će po 15. put u karijeri ukrstiti koplja sa ljutim rivalom.

Iskusni stručnjak ne krije da je pred njegovom ekipom poseban meč, ali i izuzetno kvalitetan rival.

- Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opštepoznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi. Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će sutra biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi m i želeli da bude. Da bude sportski, dostojanstveno, mi ćemo sve uraditi sa naše strane da bude tako. Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svesni smo kvaliteta koji ima Crvena zvezda, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom - izjavio je Obradović

Rade Zagorac je sa velikim poštovanjem govorio o protivniku i ukazao na razlike između večitih rivala.

KK Partizan
foto: Starsport©

- Radi se o izvrsnoj ekipi, sastavljenoj sa ambicijom da se odbrane titule u svim takmičenjima u kojima su osvojene. Sklopljena je od niza iskusnih, ostvarenih igrača koji dugo igraju na jako visokom nivou. Što je otprilike suprotnost onome kakvu smo mi ekipu sastavilu. Kada poredimo dva tima, iskustvo je sigurno na njihovoj strani, u ovom delu sezone spremnost da se ide na rezultat, takođe. Ono na šta se mi oslanjamo je potencijal i da u toku sezone dižemo nivo igre kako bi u ključnim trenucima imali šansu da ostvarimo svoje embicije. Ova utakmica ima veliku važnost, neće biti nimalo lako, očekujemo interesantnu i vatrenu atmosferu i u skladu sa time smo se pripremali - istakao je kapiten crno-belih.

Tribine dvorane Aleksandar Nikolić će sutra biti obojene u crveno i belo, s ozbirom da prema dogovoru dva kluba neće biti gostujućih navijača - u ovom slučaju Partizanovih. Određene su i sudije, pravdu će u večitom derbiju deliti Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Josip Radojković - trojica ponajboljih arbitara regionalnog šampionata.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.