ĐORĐEVIĆ NAKON POBEDE PROTIV CSKA: Velika pobeda nad velikim rivalom!
Foto: Profimedia

evroliga

ĐORĐEVIĆ NAKON POBEDE PROTIV CSKA: Velika pobeda nad velikim rivalom!

Važna pobeda za Fenerbahče

Objavljeno: 21:48h

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su CSKA u Moskvi sa 91:82 u meču osmog kola Evrolige. Turski klub je prekinuo niz od tri uzastopna poraza, dok je ruski predstavnik izgubio i treći meč zaredom.

Nakon osme runde, Fener ima tri pobede, uz pet poraza, dok je ekipa iz Moskve ostvarila polovičan učinak. Ekipa Aleksandra Đorđevića većim delom utakmice bila je u vođstvu. U nekoliko navrata ono je bilo i dvocifreno, ali je Fener ključnu prednost stekao sredinom poslednjeg kvartala kad je poveo sa 79:69.

Aleksandar Đorđević
foto: Profimedia

Uzvratili su košarkaši CSKA serijom od 6:0, zatim su u finišu prišli i na minus tri – 78:81, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića, odbili nalet rivala i sasvim zasluženo slavili.

“Velika pobeda, nad velikim rivalom, nad ekipom koja je prošle sezone igrala u finalu Evrolige. Srećni smo što smo uspeli da stignemo do trijumfa, što smo uspeli da prekinemo seriju loših rezultata. Ključ uspeha je bila odbrana, koju smo odigrali na visokom nivou u većem delu meča. U samoj završnici, CSKA je uspeo da zapreti, trojkama iz teških pozicija, ali je De Kolo na pravi način stavio tačku na meč, materijalizovao sve ono što smo uradili tokom utakmice. Ostvarili smo veliku pobedu, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Nadam se dobrim rezultatima u periodu koji sledi, a nadam se da ćemo imati i malo više sreće, jer smo dosta mečeva izgubili na jednu loptu”, naglasio je Aleksandar Đorđević, trener Ferenbahčea.

U narednoj rundi, Fenerbahče će na svom parketu ugostiti ekipu Milana, dok će CSKA odmeriti snage sa ekipom Makabija na svom parketu.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.