IVANOVIĆ OTPAO SA SPISKA: Plejmejker Crvene zvezde neće nastupati u kvalifikacijama za reprezentaciju Crne Gore!
Foto: KK Crvena zvezda

loše vesti za crnogorce

IVANOVIĆ OTPAO SA SPISKA: Plejmejker Crvene zvezde neće nastupati u kvalifikacijama za reprezentaciju Crne Gore!

Boško Radović je skratio spisak sa 25 na 14 košarkaša

Objavljeno: 19:38h

Plejmejker Zvezde neće igrati u kvalifikacijama

Crnu Goru očekuju kvalifikacioni mečevi za Svetsko prvenstvo 2023, a selektor Boško Radović je skratio spisak sa 25 na 14 košarkaša za start kvalifikacija.

U odnosu na širi spisak koji je objavljen 10 dana, najveći udarac za Crnogorce je odsustvo Zvezdinog plejmejkera Nikole Ivanovića koji je već nekoliko dana u izolaciji jer je zaražen virusom COVID-19. Nema ni mladog Partizanovog koašrkaša Đorđija Jovanovića koji se trenutno kali na pozajmici u Dunavu.

Nikola Ivanović
foto: Profimedia

“Ono što nas raduje sve u Savezu, a verujem da će obradovati i celokupnu sportsku javnost je povratak tri sjajna momka u dres sa nacionalnim grbom - reč je o Bojanu Dubljeviću, Nemanji Radoviću i Vladimiru Mihailoviću. U novembarskom prozoru nas očekuju dva meča protiv košarkaške velesile Francuske i ne tako zvučnog imena Portugala. Ipak, svedoci smo da se velika iznenađenja dešavaju, jer je ovaj sistem kvalifikacija specifičan, tako da ne možemo nikog da potcenjujemo. Nadam se da će ova ekipa, koja je sastavljena od odličnih momaka, koji imaju sjajnu atmosferu, da osvoji dovoljno bodova da prođemo dalje i ispunimo osnovni cilj”, rekao je direktor reprezentacije Filip Patković.

Crnu Goru čekaju dueli sa Francuskom u gostima 26. novembra i Portugalom tri dana kasnije u Podgorici. U grupi je još Mađarska, a tri selekcije će proći u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket.

Na Radovićevom spisku se nalaze: Džastin Kobs (Budućnost), Igor Drobnjak (Budućnost), Mašan Vrbica (Spars), Petar Popović (Budućnost), Vladimir Mihailović (Mornar), Jovan Kljajić (Prienai), Dino Radončić (Saragosa), Fedor Žugić (Ulm), Nemanja Radović (Mursija), Radosav Spasojević (Sutjeska), Bojan Dubljević (Valensija), Zoran Nikolić (Budućnost), Marko Todorović (Betis), Filip Barović (Budućnost).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.