BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA KARIJERU NASTAVLJA KAO TRENER U NBA: Stručni štab Filadelfije jači za novog člana!
Foto: Starsport©

dobra odluka

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA KARIJERU NASTAVLJA KAO TRENER U NBA: Stručni štab Filadelfije jači za novog člana!

Sjajna pozicija za bivšeg košarkaša crno-belih

Objavljeno: 08:14h

Partizan mu je i definitivno bio poslednji klub u profesionalnoj igračkoj karijeri. Redži Reding odlučio je da se više neće vraćati na parket nakon što je 2020. godine otišao iz beogradskog kluba, ali se "snašao" i u nastavku će raditi kao trener.

I to ne bilo kakav trener, već onaj razvojni u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Faktički će raditi nešto slično kao što je posao Dejanu Milojeviću u ekipi Golden Stejta, s tim da će Reding svoje sate provoditi u dvorani Seventisiksersa.

KK Partizan, Redži Reding
foto: Emilija Jovanović

On je prve ozbiljnije košarkaške korake napravio na koledžu Vilanova, posle čega je krenuo da profesionalno igra od 2010. godine. Igrao je za Etu Engomis sa Kipra, Tubingen Tajgerse i Albu iz Berlina u Nemačkoj, potom se preselio u Tursku u ekipu Darušafake, što mu je otvorilo put ka mestu u Bajernu iz Minhena.

Dve sezone igrao je u bavarskom klubu, a zatim je jednu godinu ponovo proveo u Turskoj u timu Turk Telekoma, da bi poslednje dve odigrao u Partizanu sa kojim je osvojio pehar u Kupu Radivoja Koraća.

Na novom poslu su mu čestitali brojni bivši saigrači, među kojima je i Nemanja Gordić koji je zajedno sa njim igrao upravo dok su bili u crno-belom dresu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.