REAL RUTINSKI SAVLADAO EFES: Gosti izbegli blamažu u Madridu!
Foto: Starsport©

dominacija

REAL RUTINSKI SAVLADAO EFES: Gosti izbegli blamažu u Madridu!

Sjajno izdanje ekipe koju sa klupe predvodi Pablo Laso

Objavljeno: 23:36h

Domaći su u jednom trenutku vodili i 21 razlike, ali su gosti u završnici uspeli da ublaže poraz

Početak sezone Anadolu Efesa za zaborav! Malo je nedostajalo da šampion Evrope bude potpuno ponižen u Madridu. Već u prvoj četvrtini je bio na kolenima, a do kraja je uspeo samo da smanji razliku od 21 poena koliko je bilo najviše na semaforu. Real Madrid je od prvog do 40. minuta držao sve u rukama i potpuno gospodario svojim domom. Turci su se u završnici malo trgli i uspeli da ublaže poraz – 82:69.

Šokantan je bio već sam početak utakmice. Real Madrid je otvorio meč serijom 12:0 i odmah pokazao šampionu Evrope da se žestoko nameračio na pobedu. Nije igrači turskog tima znali šta ih je snašlo. Do prvog koša su stigli tek posle tri i po minuta preko Šejna Larkina. On je zajedno sa srpskim košarkašem Filipom Petruševim, koji je debitovao na evroligaškoj sceni, pokrenuo tim, ali je na drugoj strani bio nezaustavljiv Tomas Ertel.

Real je posle deset minuta vodio 32:15, a u nastavku su još više udaljavao... Kada su tri trojke vezali Ljulj, Vilijams-Gos i Abalde razlika je iznosila ogromnih plus 21. U tim trenucima je delovalo kao da sa druge strane terena nije tim koji je prošle godine pokorio Evropu, već neka drugorazredna ekipa. Madriđani su bili potpuno nadmoćni, a za njihovu igru Efes nije imao odgovor. MVP prošlosezonskog izdanja Evrolige Vasilije Micić do prvih poena je došao tek u završnici prvog poluvremena, kada je smanjio zaostatak na 50:32. Pogodio je posle njega trojku i Larkin, pa je na pauzi bilo plus 15 za domaće.

U trećoj četvrtini se sjajno razigrao Filip Petrušev, ali to nije pomoglo njegovom timu da režira bilo kakav preokret. Tavares ih je brzo vratio na veliku udaljenost, pa je pred poslednju četvrtinu ponovo bilo 20 razlike. U zavšnici je Efes imao snage taman toliko da obezbedi pristojan poraz... Iako je posle 30 minuta bilo "samo" 13 razlike, sigurno da će turski tim ovu utakmicu želeti da zaboravi što pre.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.