RADONJIĆ O SLUČAJU CIRBES: Čekamo rezultate...
Foto: Starsport©

takva je situacija

RADONJIĆ O SLUČAJU CIRBES: Čekamo rezultate...

"U ovim okolnostima nije realno da izađem sa velikim rečima. Radi se o protivniku koji je veoma kvalitetan, ima prednost navijača, a mi idemo bez pet igrača. To nije nikakva druga priča osim, idemo sa ovim sto imamo da pokušamo da odigramo konkurentno. Da na u ovom, pa i svakom sledećem susretu damo svoj maksimum"

Objavljeno:

Crvena zvezda je tokom čitavog leta imala ogromnih problema sa sklapanjem igračkog kadra, a ta problematika se dodatno uvećala na samom početku sezone. Sve je kulminiralo sa situacijom oko Majka Cirbesa, koji je bio pozitivan na koronu, pa je u ovom trenutku u izolaciji, dok čeka nalaz ponovljenog testa.

Dejan Radonjić je svestan svih poteškoća, ali ne želi da ih stavlja u prvi plan, iako činjenično stanje kaže da sutra protiv Fenerbahčea (19.45) ne može da računa na čak petoricu igrača.

"Neću da pričam o povredama i svemu onome što nas prati tokom leta. Posle turnira u Minhen smo ostali bez tri igrača. Imali smo specifičnu situaciju, od manjka koji je doveo do sedam igrača na treningu. Volters i Lazarević su radili sve treninge tokom nedelje. Uskoković takođe. Dobrić i Davidovac putuju, ali neće igrati. Cirbes je u izolaciji, čekamo rezultate testova. Povređeni su i Vajt i Lazić, a ostali su spremni da daju maksimum", rekao je Radonjić.

Fenerbahče možda nije moćan kao ranije, ali ima izuzetno respektabilan sastav.

"Fenerbahče je napravio nadgradnju, ima igrače koji su nosili tim i ranije. Uspeo je da angažuje veliki broj iskusnih i kvalitetni igrača i skrojio tim kadar da napravi dobar rezultat. Na nama je da izađemo na teren bez obzira na kvalitet, i da damo maksimum. Svestan sam svih problema koje imamo, ali idemo da damo sve od sebe, i bez obzira na to koliko igrača imamo na raspolaganju, uradimo sve da se pokažem o najboljem svetlu".

Novi problemi za Zvezdu, Cirbes pozitivan na koronu

Biće teško izdržati ubitačan ritam, koji traje bukvalno od početka do kraja sezone. Samim tim je prilično nezahvaljno govoriti o ambicijama i mogućnostima ovog tima u elitnom takmičenju.

"Polazna tačka je da popravimo utisak u odnosu na prošlu sezonu. Nije realno pričati o drugim stvarima s obzirom na situaciju sa priprema koja nas prati. Nismo imali tim na okupu, treba da prođe vreme da analiziramo sve i da prođe najbezbolnije sledeći period. Raspored je takav da imamo veliki broj utakmica u kratkom intervalu. Da prođemo na najbolji način s obzirom na kadrovsku situaciju. Biće dobrih, ali i loših momenata, spremni smo da damo maksimum, da se nosimo sa svim sutuacijama i trudićemo da povratimo igrače, što nije jednostavan proces. Svi jako dobro znamo da se u oktobru ne postaje ono što želimo da budemo na kraju".

Radonjić ne želi da daje nikakva prevelika obećanja u situaciji koja nije nimalo prijatna.

"U ovim okolnostima nije realno da izađem sa velikim rečima. Radi se o protivniku koji je veoma kvalitetan, ima prednost navijača, a mi idemo bez pet igrača. To nije nikakva druga priča osim, idemo sa ovim sto imamo da pokušamo da odigramo konkurentno. Da na u ovom, pa i svakom sledećem susretu damo svoj maksimum", rekao je trener.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.