MIRZA TELETOVIĆ SE VRAĆA IZ PENZIJE: Oblači dres kluba koji mu je bio prva stanica u bogatoj karijeri!
Foto: EPA/Erik S Lesser

ponovo na terenu

MIRZA TELETOVIĆ SE VRAĆA IZ PENZIJE: Oblači dres kluba koji mu je bio prva stanica u bogatoj karijeri!

Legenda reprezentacije BiH i nekadašnji NBA igrač, Mirza Teletović, vraća se iz košarkaške penzije

Objavljeno:

Legendarni košarkaš Mirza Teletović odlučio je, kako prenosi “Jablanica live“, da se vrati iz penzije i ponovo obuče dres ekipe Turbine iz Jablanice.

On je svoje prve košarkaške korake napravio u ovom timu i sada je odlučio da ponovo zaigra za tim iz Jablanice i tako napravi pun krug u svojoj karijeri.

Mirza Teletović, Lebron Džejms
foto: EPA/Rhona Wise

“Osamnaest godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji, i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista. Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu” – izjavio je Teletović i dodaje:

“Idemo korak po korak, za sada je izvesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo videti. Ja ću tu biti kada trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savetujem“.

Teletović je naglasio da mu je glavni cilj da uvede tim u Ligu Bosne i Hercegovine.

“Naš cilj je da od naredne sezone igramo u najvećem košarkaškom rangu što se tiče Bosne i Hercegovine. Cilj nam je Liga Bosne i Hercegovine. Jablanica već određeni niz godina nije imala nekog premijerligaša, a mi ćemo se potruditi da to bude KK ‘Turbina’. Naravno, trebamo se onda fokusirati i na druge jablaničke sportove i da sve guramo prema višem rangu takmičenja” – dodao je on.

Mirza je u svojoj karijeri nastupao za tuzlansku Slobodu, Ostende, Baskoniju, Bruklin Netse, Finiks Sanse i Milvoki Bakse gde je završio karijeru 2018. godine.

(Espreso/Meridiansport.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.