BOGDAN BOGDANOVIĆ ZNA PRIORITETE: Zlato sa Srbijom preče od NBA prstena!
Foto: EPA/John Amis

podelio zanimljivu anegdotu

BOGDAN BOGDANOVIĆ ZNA PRIORITETE: Zlato sa Srbijom preče od NBA prstena!

Bogdanović je pričao i o neizvesnom periodu pre nego što je stigao u grad "Koka kole", pošto prvobitno nije uspeo trejd čiji je deo bio

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović je imao odličnu prvu sezonu u Atlanti nakon tri sezone provedene u Sakramento Kingsima. Hoksi su stigli do finala Istočne konferencije, a srpski košarkaš je imao zapaženu ulogu na tom putu.

O neizvesnom periodu pre nego što je stigao u grad "Koka kole", pošto prvobitno nije uspeo trejd čiji je deo bio i po kom je trebalo da završi u Milvokiju, Bogdan je pričao za Novosti.

- Bilo je mnogo teško, prvi put sam kroz to prolazio pošto mi je istekao ugovor sa Sakramentom. Nije kao u Evropi gde imaš mnogo više vremena, tamo se sve ubrzano odvija. Kada je sve to prošlo, imao sam stvarno turbulentnu sezonu kojom mogu da budem zadovoljan. Znam da mogu bolje, uvek od sebe tražim bolje. Moj glavni cilj je da jednu sezonu odigram zdrav, da se ne povređujem. Što se statistike tiče, ne brinem se jer znam koliko radim - rekao je Bogdanović.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

U novom timu je apsolutno zadovoljan

- I Sakramento i Atlanta su mlade ekipe, igraju brzu košarku, slična je i moja uloga. Mislim da je trener osetio da mogu da igram i kao plejmejker, pa mi je i davao loptu. Veoma smo talentovani, jedva čekam nove izazove. Stvarno imamo neviđen potencijal, igrače koji bi u nekim drugim timovima mogli da budu lideri. Drago mi je što smo uspeli da sačuvamo celu ekipu, što je u NBA-u veoma teško. Verujem da će se to dobro odraziti na našu igru, mi smo se razigrali tek u drugom delu sezone, kada smo se uklopili i prihvatili uloge koje nam trener daje.

Bogdanović priznaje da ga je boravak Americi donekle promenio kao osobu.

- Trudim se da pokupim dobre stvari, ali sam sigurno pokupio i neke loše. Mislim da sam popravio komunikaciju sa ljudima, mojim bliskim prijateljima, što mi je nedostajalo dok sam boravio u Istanbulu. Možda se moja rutina malo promenila, više vremena provodim u teretani nego ranije, nešto manje na terenu.

Bogdan Bogdanović
foto: Espreso/ Aleksandra Čolić

Peti kamp Bogdana Bogdanovića održava se u sportskom centru "Dinamik", a bek je podleio zanimljivu priču sa druženja sa polaznicima.

- Pitam jednog levorukog dečaka ko mu je idol, očekujem da će odgovoriti da je to Harden. Kaže, pravo niotkuda, Denis Rodman. Pitam ga šta mu se sviđa kod njega, misleći da ga je privukao svojom ekstravagancijom. Ne, dopada mu se energija sa kojom igra, stvari koje radi na terenu. Skače, bori se, nisu mu važni samo poeni. Rekao sam mu da je to dobar primer kako možeš da napraviš svoju priču i ako nisi najbolji u onome što radiš. Bio sam oduševljen njegovim izborom, obično su Kari, Harden...

Otkrio je Bogdan i šta bi mu bilo draže da osvoji - NBA prsten ili olimpijsko zlato sa selekcijom Srbije.

- Najbolje bi bilo i jedno i drugo. Ako bih morao da biram, onda je to zlato sa Srbijom - poručio je.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.