Igrači su plakali posle poraza, a evo šta im je poručio selektor!

NEMA PREDAJE

Igrači su plakali posle poraza, a evo šta im je poručio selektor!

Selektor posle prospavane noći zna koji je dalji put srpske reprezentacije
Objavljeno: 09:51h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je dan nakon meča da su igrači teško podneli poraz od Litvanije u polufinalu Evropskog prvenstva, ali da i pored toga imaju veliku želju da se na kraju šampionata okite medaljom. - Bilo je svega, svakakvih reakcija... I razočarenja i suza od strane svih, ali to je sve sastavni deo sporta. Neke stvari jako teško padnu čoveku, pogotovo igračima, koji imaju svoje snove.

- Ne smemo da prestanemo da sanjamo, ne smemo da prestanemo da živimo za te snove, da radimo... Jer samo tako dolazimo do ostvarenja... Do toga se stiže otvorenim očima, a nama je potrebno da sa velikom dozom realnosti da uđemo u dalja takmičenja, dalje utakmice - rekao je Đorđević. Srbija će u okršaju za treće mesto u Evropi igrati sa domaćinom Francuskom. - Mi smo ovde i idemo na pobedu. Kao što smo u svaku utakmicu išli. Imamo snagu, kako mentalnu, tako i fizičku.... Imali smo razgovore. Momci su orni i željni da dođu do medalje, mislim da bi to bilo sjajno. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do te medalje.
- Neće biti ni malo lako. Ako je neko povređen, to su onda Francuzi, koji su očekivali i spremili svu ovu feštu za njih i za neko slavlje njihove generacije. Sigurno će doći sa osvetničkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo, imamo svoje kvalitete i tako ćemo igrati - rekao je Đorđević. Srbija je poslednji put na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj igrala utakmicu za treće mesto, ali su tada izabranici Dušana Ivkovića poraženi od Litvanije.
- Pričali smo o tome danas... Tu smo došli jer je bila jedna situacija na našu štetu... To su stvari koje sutra želimo da izbegnemo. Da ne doživimo mentalni pad. Igrači, koji su tada igrali meč bi se sada mnogo bolje spremili na mentalnom nivou. Bilo bi lepo da narednih 10 do 15 godina stalno budemo u četiri najbolje ekipe i da igramo na jednu loptu... To su prave vrednosti koje nosi sport. Čast nam je što smo deo ovoga - rekao je Đorđević. - Želeli smo da prođemo u finale, da dođemo do najsjajnije medalje... Ipak, ostala nam je još jedna utakmica... Postoji ozbiljna želja da dođemo do medalje - dodao je on. Utakmica za treće mesto između Srbije i Francuske igraće se sutra od 14.00. (Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.