Sve, ali apsolutno SVE što ste želeli da znate o novoj sezoni u NBA čitajte u ovom tekstu! (FOTO) (VIDEO) (GIF)
Foto: Reuters

71. SEZONA NBA LIGE

Sve, ali apsolutno SVE što ste želeli da znate o novoj sezoni u NBA čitajte u ovom tekstu! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Čast srpske košarke ove sezone braniće Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver) i Boban Marjanović (Detroit)
Objavljeno: 19:05h

U noći između utorka i srede 26. oktobra počinje 71. po redu sezona NBA lige. Sezonu, koja je već sada po nekoliko činjenica istorijska, otvara utakmica aktuelnih šampiona, ekipe Klivlend Kavalirsa i renoviranih Njujork Niksa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ono što se događalo između kraja prošle i početka nove sezone dugotrajno bi moglo da utiče i na budućnost najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, ali i košarke na globalnom nivou. Naime, posle višegodišnjeg iščekivanja konačno je povećan tzv. „seleri kep“ (salary cap), linija budžetskog ograničenja svakog tima.

Potpisivanje astronomskog ugovora između NBA lige i televizije TNT, u vrednosti od 24 milijarde dolara (na prava prenosa u narednih 9 godina), za posledicu je imalo da se „seleri kep“ sa dosadašnjih približno 70 miliona dolara budžet timova povisi na današnjih 94 miliona. I to nije sve, za sledeću sezonu je najavljeno novo povećanje – na preko 100 miliona.

Ovim će NBA postati još primamljiviji, ne samo za gledaoce, već i za same igrače. To posebno važi za igrače iz Evrope, kojima će NBA „minimalac“ ponovo biti mnogo bolja varijanta od „maksimalnih“ ugovora koje bi dobili bilo gde drugo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.