PARTIZAN BI MOGAO NA FAJNAL FOR EVROLIGE: Ozbiljno se razmišlja da se finale Evrokupa igra umesto meča za 3. mesto!
Foto: Miroslav Todorović/Starsport

zanimljivo

PARTIZAN BI MOGAO NA FAJNAL FOR EVROLIGE: Ozbiljno se razmišlja da se finale Evrokupa igra umesto meča za 3. mesto!

Tokom poslednjih nekoliko godina, igrači su upućivali mnogobrojne kritike zbog igranja meča za treće mesto

Objavljeno: 18:26h

Bilo je reči o eventualnoj promeni formata završnice Evrolige. Potvrdu toga dobio je specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, koji ozbiljno razmišlja da zameni utakmicu za treće mesto na Fajnal foru sa utakmicom finala Evrokupa.

Još nije doneta konačna odluka po ovom pitanju i trenutno je sve samo u raspravi među čelnicima Evrolige. Meč za treće mesto ne donosi mnogo nijednoj od ekipa koje su poražene u polufinalu, pošto pobednik tog susreta ne dobija bronzane medalje za treće mesto.

Tokom poslednjih nekoliko godina, igrači su upućivali mnogobrojne kritike zbog igranja meča za treće mesto. Najglasniji je bio Rudi Fernandez, koji je rekao da je utakmica "s***e", a Trej Tompkins je istovremeno izjavio kako nije nešto preterano oduševljen činjenicom da mora da je igra.

KK Zenit, Košarkaška lopta, Evroliga, Košarka
foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Pre dve godine je stvar došla i do ELPA (Udruženja igrača Evrolige), ali je pandemija koronavirusa zaustavila svaku dalju raspravu. Predsednik organizacije, Boštjan Nahbar rekao je tada da će se čelnici organizacije obratiti Evroligi, ali od toga nije bilo ništa.

Podsetimo, fajnal for Evrolige 2022. godine održaće se u Berlinu, a ako zaista dođe do promena, za učešće na Fajnal foru bi se pored Crvene zvezde, borio i Partizan koji nastupa u Evrokupu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.