"ON JE POPUT PSA": Bulut stigao u Ameriku, odmah KRENULI KOMENTARI, POGLEDAJTE SAMO
Foto: Profimedia

krenuo u nove pobede

"ON JE POPUT PSA": Bulut stigao u Ameriku, odmah KRENULI KOMENTARI, POGLEDAJTE SAMO

Ove godine srpski basketaš bio je treći pik Big3 drafta

Objavljeno: 21:25h

Nije uspeo Dušan Domović Bulut da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali je i bronzana medalja veliki uspeh.

Bulut je posle Tokija direktno otišao u Ameriku, gde su ga čekali Ajs Kjub i Big 3 organizacija. On je tamo trebalo da zaigra 2019. godine, ali FIBA je tada stopirala nastup na Olimpijskim igrama, ukoliko se zaigra u Big3.

Čak je i čuveni Njujork Tajms odao priznanje Bulutu.

- Sve je počelo filmom ‘Belci ne umeju da skaču’. Dušan Bulut je bio devetogodišnji dečak koji je tokom prebacivanja televizijskih kanala u svom domu u Novom Sadu naišao na film sa Vudijem Harlesonom i Veslijem Snajpsom. Dok je paralisano gledao u ekran, doneo je odluku da želi da postane dobar u basketu. Od tog trenutka pa nadalje, Bulut je svoj život posvetio basketu 3 na 3, koji je u Tokiju debitovao na Olimpijskim igrama. Obratite pažnju na sledeće dostignuće – od 2012. godine FIBA je organizovala šest Svetskih prvenstava. Srbija je osvojila četiri – u Grčkoj, Kini, Francuskoj i na Filipinima. Bulut je najveći deo svoje karijere proveo kao najbolji basketaš sveta - pisao je Njujork Tajms.

Ove godine, Bulut je bio treći pik Big3 drafta, iza Ajzee Ostina i Erla Klarka, a iza njega je na draftu ostao i Ron Artest, koji je menjao dva puta ime, pa je sada Meta Sandiford Artest.

U ekipi će Bulut igrati sa Katinom Moblijem, Rojsom Vajtom, Džoom Aleksanderom, Derikom Bajarsom, Glenom Dejvisom, a treniraće ih Nensi Liberman.

Srpski basketaš igraće za ekipu iz Dalasa, a za novi tim debitovaće već sutra protiv "Enemisa" (Enemies).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.