KENGURI MELJU SVE PRED SOBOM: Amerika nakon dva ŠOKA, demolirala "Gaučose"!
Foto: EPA/How Hwee Young

Pripreme za Tokio

KENGURI MELJU SVE PRED SOBOM: Amerika nakon dva ŠOKA, demolirala "Gaučose"!

Ova pobeda bitna je za samopouzdanje izabranika Grega Popovića jer je ostvarena ubedljivo

Objavljeno:

Sjajno deluje reprezentacija Australije u pripremama za Olimpijske igre. Tri od tri imaju Kenguri u mečevima sa SAD, Argentinom i Nigerijom.

Poslednji u nizu pali su Afriknaci i to veoma ubedljivo - 108:69.

Fantastično šutersko veče imala je ekipa Brajana Gurdžijana, za dva 63 odsto, za tri tek jedan manje. Čak 18 trojki ubacili su australijski košarkaši iz 29 pokušaja, a prednjačio je bezgrešni Kris Gulding, koji je pogodio svih sedam pokušaja.

Sa 21 poenom bek Melburn junajteda bio je najefikasniji igrač meča, Doskorašnji igrač Crvene zvezde, Duop Rit, meč je završio sa 17 poena, Nejtan Sobi je ubacio 15, Džok Lendsdejl i Džoš Gidi po 14, Džoš Grin 11.

Zanimljivo je da će ove dve selekcije igrati u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, a rivali će im biti još Nemačka i Italija. Ali, pre toga, Australija za tri dana ponovo igra protiv SAD u još jednoj proveri u Las Vegasu.

Sa druge strane, porazi od Nigerije i Australije upalili su alarm u Sjedinjenim Američkim Državama uoči Olimpijskih igara, ali brzo su se trgli najveći favoriti za zlato u Tokiju i demonstrirali silu u duelu sa Argentinom.

Doduše, sa Argentinom koja je prethodno takođe izgubila od istih rivala kao i zvezde NBA lige.

Kako bilo, ova pobeda bitna je za samopouzdanje izabranika Grega Popovića jer je ostvarena ubedljivo - 108:80

Po efikasnosti prednjačili su Kevin Durent i Bredli Bil sa po 17 poena. Zek Lavin je ubacio 15, Demijan Lilard 13, a Bem Adebajo 12 poena, uz pet asistencija i pet skokova za 19 minuta u igri. Na drugoj strani, veteran Luis Skola meč je završio sa 16 poena za 19 minuta, a dodao je pet skokova i dve asistencije. Nikolas Laprovitola je ubacio 13 poena, Fakundo Kampaco 12, Gabrijel Dek 10

Na Olimpijskim igrama biće u grupi sa Iranom, Francuskom i Češkom, dok će Argentina igrati protiv Japana, Španije i Slovenije.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.