VEŽITE SE, POLEĆEMO! Ovo je sve što morate da znate o novoj Evroligi i Zvezdi u njoj! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Fonet

basketaši, uživajte

VEŽITE SE, POLEĆEMO! Ovo je sve što morate da znate o novoj Evroligi i Zvezdi u njoj! (VIDEO) (FOTO)

Crvena zvezda će imati 15 veoma teških protivnika u formatu koji će biti isproban prvi put u istoriji košarke!
Objavljeno: 13:33h

Još od kako smo bili klinci i igrali neku od NBA Live igrica, želeli smo da i Evropa dobije neko slično takmičenje! Ali ne onakvo kakvo je u fudbalu Liga šampiona, već pravu, pravcatu ligu, u kojima će neka ekipa iz naše zemlje moći da se tokom cele godine nadmeće sa najboljima na Starom kontinentu.

A, upravo to smo i dobili! No, kako sada ne bismo pisali hvalospeve o Bertomeuu, vreme je da svima vama koji niste upoznati, predočimo novi format takmičenja, klubove koji se u njoj takmiče, nagradni fond, raspored, kao i sve ostalo što može da zanima pravog ljubitelja košarke...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evropa konačno ima priliku da se kvalitetom i gustinom odigranih utakmica približi NBA ligi, što bi u perspektivi moglo da dovede i do približavanja najboljih evropskih reprezentacija trenutno neprikosnovenom "Drim timu"!

A ovo je sve što treba da znate o novoj Evroligi, svi vi koji želite da je pratite, iz ovog ili onog razloga!

NOVI FORMAT

Svako će igrati sa svakim po dva puta. Kod kuće i u gostima. Više ne postoje zasebne grupe, već se 16 ekipa takmiči u jedinstvenoj ligi. Najboljih osam timova ide u TOP 8, tačnije u četvrtfinale, gde će princip ostati isti! Prvi koji skupi tri pobede ide na fajnal-for (koji bi u bliskoj budućnosti mogao da se održi i u našem glavnom gradu).

Ovo znači da svaka ekipa ima više prava na greške nego u proteklim sezonama, jer je vremena za povratak daleko više! Novost je i to što će se u pet termina igrati dva kola nedeljno. Tako da, timovi poput španskih, ruskih, kao i Zvezde, imaće toliko gust raspored, da će na kraju sezone neki od njih moći da se pohvale i većim brojem utakmica od mnogih NBA ekipa!

SRBI

Naravno, Crvena zvezda je ekipa koja ima najviše srpskih košarkaša u ovom takmičenju! Tačnije, svi u njoj imaju naš pasoš, pa čak i Čarls Dženkins!

Svi košarkaši koji igraju za našeg i šampiona ABA lige poseduju srpski pasoš, ali, naravno,

12+1 (Čarls Dženkins) Zvezda + Miloš Teodosić (CSKA) + Milan Mačvan i Miroslav Raduljica (Milano) + Stefan Peno (Barsa) + Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić (Fener) + Vladimir Micov (Galatasaraj) + Milutinov (Olimpijakos)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.