POJAVILA SE HIT FOTKA ALEKSANDRA DŽIKIĆA: Izgledao je BAŠ DRUGAČIJE! (FOTO)
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

sjajno

POJAVILA SE HIT FOTKA ALEKSANDRA DŽIKIĆA: Izgledao je BAŠ DRUGAČIJE! (FOTO)

Vrlo zanimljiva fotografija

Objavljeno: 12:04h

Na društvenim mrežama pojavila se jedna fotka, tačnije "printskrin", sa Aleksandrom Džikićem u glavnoj ulozi.

Bivši trener KK Partizan davao je izjavu za RTS, a izgledao je drugačije nego danas.

Nije imao ni stajling po kojem je postao prepoznatljiv prethodnih godina.

Svoju bogatu trenersku karijeru počeo je u Partizanu, gde je radio sa mlađim kategorijama od 1991. do 1994. godine da bi potom prešao u Beovuk sa kojim je osvojio veliki broj medalja na završnim turnirima mlađih kategorija. U Beovuku se zadržao do 1999. godine kada se vraća u Partizan kao asistent treneru seniorskog tima Nenadu Trajkoviću, a kasnije i Darku Rusou i Dušku Vujoševiću.

U Partizanu ostaje punih šest sezona sve do 2005. i kao pomoćni trener osvaja četiri titule državnog prvaka i dva nacionalna kupa. Na poziv NBA tima Minesote Timbervulvsa, postaje asistent i praktično prvi neamerički trener bez prethodnog radnog iskustva u SAD, koji je seo na klupu nekog NBA tima.

Posle dve sezone provedene u Minesoti, 2008. godine vraća se u Evropu gde kao glavni trener najboljeg slovenačkog kluba Union Olimpije osvaja prvenstvo i Kup Slovenije, uz učešće na završnom turniru Jadranske lige. Nakon toga preuzima Krku iz Novog Mesta sa kojom ponovo pravi uspehe i osvaja prvenstvo Slovenije

Sezona 2010/11. je u biografiji trenera Džikića zabeležena kao najuspešnija do sada, jer sa ekipom Krke pravi senzaciju i osvaja prvo međunarodno takmičenje - Evročelendž kup, dok se u Jadranskoj ligi plasirao na finalni turnir, a u Sloveniji osvojio titulu.

U julu 2011. imenovan je za novog trenera Lijetuvos ritasa.Sa njima je stigao do finala plejofa litvanske lige gde su poraženi od Žalgirisa. Nije uspeo da se plasira kroz kvalifikacije u Evroligu, pošto je poražen u finalnom meču od Galatasaraja, pa je njegov tim takmičenje nastavio u Evrokupu. Tu je uspeo da dovede svoj tim do završnog turnira gde je osvojio treće mesto. U oktobru 2012. je nakon nekoliko slabih rezultata na početku sezone dobio otkaz.

U junu 2013. ponovo je postao trener Krke. Sa klubom iz Novog Mesta je u sezoni 2013/14. osvojio prvu istorijsku duplu krunu, u oba domaća finala Krka je bila bolja od najtrofejnijeg slovenačkog kluba Olimpije. Tokom sezone 2014/15. Džikić je sa Krkom opet osvojio trofej u kupu Slovenije pobedom nad ekipom Zlatoroga u finalu. Ipak sezona je na kraju bila neuspešna pošto je Krka svoju odbranu titule prvaka Slovenije završila u polufinalu doigravanja nakon neočekivanog poraza od kasnijeg šampiona Šentjura (0:2 u seriji). U junu 2015. napustio je Krku.

Džikić je 5. januara 2016. postao trener Partizana. Preuzeo je klub iz Humske u teškom trenutku u kom se ekipa nalazila, i uspeo da stigne od donjeg dela tabele do petog mesta u ABA ligi, kao i finala Kupa Radivoja Koraća i domaćeg prvenstva. Crno-beli su u sezoni 2016/17 završili takmičenje u polufinalima ABA i domaće lige, a klub je igrao i u FIBA Ligi šampiona, gde su crno-beli zaustavljeni na startu druge faze. Džikić i Partizan su 13. juna 2017. sporazumno raskinuli saradnju.

Džikić je 22. juna 2017. postavljen za trenera Budućnosti. Džikić je sa ekipom Budućnosti osvojio ABA ligu u sezoni 2017/18.

Sa kadetskom reprezentacijom Jugoslavije 1999. godine osvojio je Evropsko prvenstvo za godište 1983. i mlađi, kada je kao pomoćnik sarađivao sa trenerom Petrom Rodićem, a u maju 2011. je imenovan za novog selektora mlade košarkaške reprezentacije Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.