Šta to Radonjić ima da poruči pred početak nove sezone u ABA ligi?! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

Vežite se, polećemo!

Šta to Radonjić ima da poruči pred početak nove sezone u ABA ligi?! (FOTO)

I njemu je za oko zapalo to što crveno-beli imaju svih 12 igrača sa srpskim pasošima
Objavljeno:
foto: Saša Pavlić Koky

Jedan od glavnih ciljeva u sezoni biće da se izbori Evroliga i naredne.

- Mi smo to zaslužili na terenu, svojim kvalitetom prošle sezone. Zadovoljstvo je apsolutno prisutno i raduje činjenica da smo u vrhu evropske košarke. Daćemo sve od sebe da tu i ostanemo, da izborimo da budemo deo najboljih ekipa Evrope, to nam je ambicija - rekao je Radonjić.

Kada je reč o prelaznom roku, Radonjić je kazao da je "optimalan datum za kompletiranje ekipe prošao", ali da se neće žuriti sa pojačanjima, već će se ona angažovati kada se bude došlo do pravog rešenja.

- Nadam se da će biti brzo, ali nema definitivnih informacija. Ne treba da se vodi računa o tome 'šta bi bilo kad bi bilo'. Nadam se da će tim koji počne sezonu biti dobar, verujem u to, a o ostalom o tom potom. I kada dođu pojačanja, neće biti kratak period adaptacije - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zvezda je imala listu želja, ali je bio značajan broj igrača koji nisu želeli da dođu u beogradski klub.

Radonjić je kazao da neki nisu došli zbog visokih zahteva, neki jer su imali bolje ponude drugih timova, a neki jer su im želje bile veće.

- Nije dobro dovesti igrača da bi se to samo postavilo kao potez već treba doći do toga da se pronađu moguća rešenja koja će biti korisna za tim. Sada je skraćeno tržište, možda imamo mogućnost da za manje novca uzmemo boljeg igrača, ali je potrebno povući najbolji mogući potez. Nema idealnog rešenja, takva je situacija sve vreme. Dobro je što imamo prostora - kazao je Radonjić.

Upitan za Petra Rakićevića, koji više nije član Metalca, a koji se pominje kao potencijalno pojačanje Zvezde, Radonjić nije želeo da komentariše, ali je rekao:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.