PARTIZAN U PUNOJ BRZINI PREGAZIO SPLIT! Crno-beli na dostojan način završili sezonu 80:58 (VIDEO)
Foto: ABA liga

26. kolo aba liga

PARTIZAN U PUNOJ BRZINI PREGAZIO SPLIT! Crno-beli na dostojan način završili sezonu 80:58 (VIDEO)

Ubedljivi su bili izabranici Aleksandra Matovića

Objavljeno: 18:14h

Košarkaši Partizana su na pravi način završili pvu sezonu ABA lige jer su u poslednjem kolu na svom parketu savladali Split sa 80:58.

Uželeli su se crno-beli košarke, otvorivši utakmicu sa 11:5, a to se i ogledalo i u agresivnosti u odbarni i dobrom šutu spolja. Da bi na pauzu između prve i druge četvrtine otišli sa dvocofrnom prednošću od 26:13, a Erik Mika je za prvih deset minuta košarke postigao isto toliko poena.

Drugi period je protekao sa malim brojrm poena, što je odgovaralo crno-belima, jer su na taj način lakše održavali i povećavali prednost, koja je u 17. minutu iznosila 35:18, nakon trojke Pejdža. Kao jedan od glavnih razlogfa ubedljive prednosti Partizana je i loš dan Marka Lukovića. Na poluvremenu je domaći tim otišao sa +21 42:21, a taj rezultat je postavio Dangubić koji je pogodio novu trojku.

U trećoj četvrtini se rezultata kretao od +20 do +14 u korist Partizana igralo je u laganom ritmu jer su se mođemo reći gosti već predali na poluvremenu. Tako da je posle 30 minuta košarke u dvorani Ranko Žeravica na semaforu stajalo 61:43.

Ali zati u četvrtom periodu su crno-brli još dodali gas i povisili prednost koja je u jednom trenutku iznosila +26 76:50, da bi na kraju utakmice Partizan slavio sa 80:58.

Ovom pobedom Partizan je ovu sezonu u ABA ligi završio sa učinkom od 12 pobeda i 13 poraza na sedmom mestu, a dok je Split pretposlednji sa osam pobeda i 18 poraza. Oni će tako igrati plej aut protiv ekipe koja bude poražena u fianalu ABA 2 lige.

Najefikasnij na meču su bili kod Partizana: Ognjen Jaramaz koji je ubacio 13 poena, isto toliko je imao i Pejdž, dok je Mika upisao 12.

U redovima poraženog Splita: Babić je imao 13, a Luković 12 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.