MOĆNI JOKIĆ I UBICA PORTER LANSIRALI HJUSTON U ORBITU! I desetkovani Denver GAZI, idu ka vrhu Zapada (VIDEO)
Nikola Jokić u akciji, Foto: Profimedia

nba LIGA

MOĆNI JOKIĆ I UBICA PORTER LANSIRALI HJUSTON U ORBITU! I desetkovani Denver GAZI, idu ka vrhu Zapada (VIDEO)

Neće se oni tako lako predati

Objavljeno: 07:02h

Denver se ne da! Jokić i ostatak ekipe (posle povreda bekova Mareja, Morisa i Bartona) je sinoć pregazio Hjuston i ostao u igri za izbegavanje Lebrona Džejmsa i Lejkersa u prvoj rundi plej ofa!

Nagetsi su dobili utakmicu sa 129:116, ali ona je odlučena već u prvom poluvremenu, koje je Denver dobio sa 22 razlike, tako da nije bilo potrebe da se Jokić mnogo znoji na ovom meču.

Nikola Jokić je na ovoj utakmici na parketu proveo samo 29 minuta, koliko je bilo potrebno da se osigura pobeda, a šutirao je 10-14 iz igre i 4-6 sa linije slobodnih bacanja. Njegov učinak na kraju: 24 poena, 12 asistencija i 8 skokova.

Najefikasniji u timu Denvera bio je Majkl Porter Džunior, koji je prihvatio ulogu druge opcije u napadu Nagetsa, a večeras je fenomenalno šutirao trojke (čak 8 od 12), pa je utakmicu završio sa rekordom karijere od 39 poena.

Potez utakmice prpao je Nikoli Jokiću, koji je na kraju prvog poluvremena bacio neverovatnu asistenciju preko celog terena, na manje od sekund do kraja:

Pi Džej Dozijer je prvi put u karijeri bio starter (i biće to dok je Vil Barton povređen), i odigrao je odlično: 23 poena, šut 10-13, ali i veoma značajno prisustvo u odbrani (što nije rečenica koja se povezuje sa Vilom Bartonom).

Fakundo Kampaco je ostvario rekord karijere sa 13 asistencija, a važne minute su odigrali i Ostin Rivers i Džavejl Megi, dvojica veterana čije prisustvo bi moglo biti dragoceno u određenim situacijama u plej ofu, pogotovo sa osiromašenim rosterom Denvera.

U timu Hjustona najefikasniji je bio Di Džej Vilson sa 25 poena.

Evo partije Nikole Jokića:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

02:25

SRBIJO POMOZI! Ostalo je SAMO 9 DANA da Andrea PROHODA! Čekala je 6 godina, a sad fali još 10.000 poruka!

(Espreso/DenverPost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.