OGLASILA SE ABA LIGA: Traži hitan sastanak sa ECA oko dogovora o prohodnosti u EVROLIGU I EVROKUP!
Foto: ABA liga

videćemo šta će biti

OGLASILA SE ABA LIGA: Traži hitan sastanak sa ECA oko dogovora o prohodnosti u EVROLIGU I EVROKUP!

Skupština ABA lige j.t.d. definisala je sve potrebne radnje za okončanje svih aktivnih sudskih sporova

Objavljeno:

Nakon što su se oglasili iz Crvene zvezde nakon sastanka ABA lige, to je uradila i sama liga.

Ovoga puta postavlja se pitanje ko će od klubova igrati Evroligu i Evrokup, pa zbog toga traže hitan sastanak sa ECA da bi se utvrdila prohodnost.

- Skupština ABA lige je na mandat do 7.09.2021. godine imenovala Predsedništvo ABA lige u sastavu: Đorđe Avramović (FMP), predsednik i potpredsednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

Istovremeno, članovi Društva su ponovo konstatovali da je primarni cilj preoblikovanje Društva iz J.T.D. u D.O.O. u najkraćem mogućem roku, a da će Skupština na kojoj će se glasati o preoblikovanju Društva zakazati najkasnije do 7.9.2021. godine. Sa tim u vezi, Radna grupa koja radi na pripremi neophodne dokumentacije, dobila je rok da sve nacrte i akte potrebne za preoblikovanje dostavi članovima Društva najkasnije do 15.6.2021. godine. Odlukom Skupštine ABA lige Dubravku Kmetoviću, direktoru i Miliji Vojinoviću, sportskom direktoru, produžen je mandat do 7.09.2021. godine.

Takođe, Skupština je konstatovala da su 26.9.2020. godine većinom glasova članova Društva usvojeni interni akti ABA lige (Propozicije), kao i da su članovi Društva koji tom prilikom nisu glasali (Cibona, Crvena zvezda mts, FMP i Zadar) ovoga puta dali saglasnost i potvrdili akte koji su važeći o takmičarskoj sezoni 2020/21.

Skupština ABA lige j.t.d. definisala je sve potrebne radnje za okončanje svih aktivnih sudskih sporova.

Na kraju, članovi Društva ABA j.t.d, insistirali su na što hitnijem sastanku sa ECA (Euroleague commercial assets) u cilju definisanja odnosa, statusa i prohodnosti klubova ABA lige prema Evroligi i Evrokupu - stoji u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.