STRAVIČNA POVREDA DENIJA AVDIJE: Težak prelom noge, SEZONA JE GOTOVA! (VIDEO)
Deni Avdija u agoniji, Foto: Profimedia

nba LIGA

STRAVIČNA POVREDA DENIJA AVDIJE: Težak prelom noge, SEZONA JE GOTOVA! (VIDEO)

Tužne scene, zaista

Objavljeno: 07:21h

Deni Avdija, krilo Vašingtona, reprezentativac Izraela i sin legende Crvene Zvezde Zufera Avdije, momak koji rado ističe da je rođen u Srbiji, doživeo je tešku povredu sinoć na utakmici koju su Vizardsi dobili protiv Golden Stejta (122:114).

Strašan prizor su ugledali svi navijači Vašingtona i svi ljubitelji košarke u Srbiji, kad se pri kraju druge četvrtine Avdija srušio i u bolu čekao da ga iznesu iz dvorane, dok su se svi igrači okupili oko njega.

Deni se nezgodno dočekao na desnu nogu, i zglob je pukao. Njegovi saigrači su brzo stavili peškir preko tog mesta na nozi.

Ubrzo je usledila i dijagnoza: prelom skočnog zgloba, jedna od najtežih povreda za košarkaša. Ako bilo čega dobrog ima u svemu, izgleda da operacija ipak neće biti potrebna.

- Strašno je bilo da vidiš da se to desilo. Osetio sam njegov bol. Razumem, biće dug put oporavka, ali sa trenerima koje imamo, u dobrim je rukama. Siguran sam da se dugo neće vratiti na teren. Teško je ovo, teško - bio je emotivan Avdijin saigrač Danijel Gaford.

Avdija (20) je izabran u prvoj rundi drafta, kao 9. pik, a u ovoj sezoni je prosečno postizao 6,3 poena, uz 4,9 skokova.

- Moja prva reakcija je bila da se molim za njega, da se molim za njega i njegovu psihičku snagu, jer to će ga držati u ovim teškim vremenima. A naš posao je da ga podržavamo - rekao je Rasel Vestbruk posle utakmice.

- Pričao sam s Denijem posle utakmice, u dobrom je duhu, ima energiju, srećan je što smo pobedili. Ali moj savet je isti koji bih dao sebi kao rukiju: moraš da razumeš da tvoje telo raste, biće uspona i padova, biće mnogo stvari koje ne možeš da kontrolišeš - rekao je Bredli Bil.

Trener Skot Bruks je rekao da nije razgovarao sa lekarima posle utakmice, ali pojavile su se vesti da je Avdijina sezona gotova.

Deni je u prvoj sezoni ostavio veoma dobar utisak u dresu Vašingtona.

- Dve stvari volim kod Denija. Njemu je stalo, mnogo. On mnogo radi, i ove dve karakteristike tražimo u našem programu. A on ima obe. Imao je promenljivu godinu? Apsolutno. Pogledajte MVP-jeve u ligi, njihove prve godine. Iste su. Ponekad previše pritiskamo ove momke da odmah imaju 27 godina - rekao je trener Vašingtona Skot Bruks.

Bonus video:

02:25

SRBIJO POMOZI! Ostalo je SAMO 9 DANA da Andrea PROHODA! Čekala je 6 godina, a sad fali još 10.000 poruka!

(Espreso/NBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.