Više nema mrdanja! Evropska unija rešava probleme FIBA i Evrolige!
Foto: Fonet

nema više sukoba

Više nema mrdanja! Evropska unija rešava probleme FIBA i Evrolige!

Patrik Bauman i Đordi Bertomeu (Evroliga) će u ponedeljak na sastanku biti primorani da nađu zajednički jezik oko svih razmirica
Objavljeno:

Ništa bez politike!

Evropska unija odlučila je da se umeša u rat između FIBA i Evrolige i da maltene uputi ultimatum obema organizacijama sa zahtevom da se reše svi sukobe.

Patrik Bauman i Đordi Bertomeu (Evroliga) će u ponedeljak na sastanku biti primorani da nađu zajednički jezik oko svih razmirica, saznaje Sportski žurnal

Situacija u kojoj se Evroliga poziva na propise EU i ističe da FIBA nema pravo da brani klubovima i sudijama da učestvuju u takmičenjima koje organizuje kompanija iz Barselone došla je do tačke usijanja i mora da se pronađe rešenje.

I nije reč samo o Evrokupu i klubovima koji su zbog preporuke FIBA, ali i pritisaka koje su potom došli od nacionalnih saveza, odustali od takmičenja.

Sada su na red došle i sudije jer je, kako se nezvanično može čuti, jedno od prećutnih upustava iz Minhena koje se tiče i Jadranske lige došlo na njihovu adresu.

A ono glasi da FIBA nema ništa protiv da sudije koje sude Evroligu dele pravdu i na Jadranu, a njih nema više od 10. To onda otvara mnogo drugih pitanja, da li će te sudije moći da sude i domaća prvenstva jer se savezi još nisu odredili prema regionalnoim takmičenje ili će da budu pozvani i arbitri iz drugih država.

Žurnal piše da nije poznato sa kim će se iz EU sastati Đordi Bertomeu (Evroliga) i Patrik Bauman (FIBA), ali nezvanično, dobiće ultimatum da konačno pronađu rešenje.

(Espreso.co.rs/Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.