ZA VIKEND KREĆE "ANGT" TURNIR "MARKO IVKOVIĆ": Tri srpska kluba će se boriti za odlazak na završni turnir u Kelnu!
Foto: AP

Evroliga

ZA VIKEND KREĆE "ANGT" TURNIR "MARKO IVKOVIĆ": Tri srpska kluba će se boriti za odlazak na završni turnir u Kelnu!

Turnir otvaraju Crvena zvezda i Kluž, u petak od 10 časova

Objavljeno: 10:02h

Košarkaški klub Crvena zvezda i ove godine organizator je tradicionalnog kvalifikacionog juniorskog turnira Evrolige ”Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivković".

Tokom predstojećeg vikenda, od petka do nedelje (26.3. – 28.3) za mesto na završnom turniru u Kelnu, i trofej pobednika boriće se ekipe Makabija iz Tel Aviva, Kluža, Partizana, Cedevita Olimpije, Mege SoccerBet, Budućnosti, Lokomotive Kuban i domaćina

Tri ekipe će u Keln doći kao osvajači kvalifikacionih trunira. Pre beogradskog, odigrani su turniri u Valensiji, gde je slavila Barselona, kao i Istanbulu, gde se radovao Real.

Turnir koji je trebalo da bude održan u Minhenu, otkazan je. To dalje znači da će Evroliga ostalim učesnicima završnog turnira u Kelnu poslati specijalne pozivnice.

Kad je u pitanju turnir u Beogradu, posle takmičenja po grupama, prvoplasirani timovi iz obe grupe, u nedelju od 20 časova boriće se za plasman na Finalni turnir.

Turnir otvaraju Crvena zvezda i Kluž, u petak od 10 časova. O toj utakmici, kao i ambicijama na turniru, pričao je Miloš Obrenović, trener Crvene zvezde.

Drugi meč ove grupe, igraju Partizan i Makabi. Koji su i prošle godine na istom ovom mestu odmerili snage. Inače, klinci tima iz Humske su prošle godine osvojili turnir u Železniku, ali kako je sezona prekinuta, nisu putovali na fajnalejt.

U drugoj grupi je Mega koja takmičenje počinje utakmicom protiv Cedevita Olimpije. Dragoljub Avramović, trener Mege, istakao je da njegova ekipa jedva čeka da počne takmičenje:

A grupa:

Crvena zvezda Kluž Makabi Partizan

B grupa:

Cedevita Olimpija Mega Budućnost Lokomotiva Kubanj

(Espreso/KK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.