NOĆ ZA INFARKT: Dončićev 32. tripl-dabl i srećni Mavsi, Lebron s 2 poteza rešio triler, uzalud Janisovih 47 poena!
Foto: AP

NBA

NOĆ ZA INFARKT: Dončićev 32. tripl-dabl i srećni Mavsi, Lebron s 2 poteza rešio triler, uzalud Janisovih 47 poena!

Tri utakmice su rešene u poslednjim sekundama, a mogli su da ih gledaju samo oni s najdebljim živcima

Objavljeno: 08:39h

Sa 21 godinom i u tek svojoj trećoj NBA sezoni Luka Dončić je stigao do čak 32. tripl-dabla u karijeri.

Uz našeg Nikolu Jokića koji je tokom prethodne noći ostvario novi tripl-dabl, najbolji izdanak Evrope nastavio je da oduševljava i u noći između srede i četvrtka doneo je drugi uzastopni trijumf Dalasu koji najzad lakše diše posle katastrofalnog niza poraza.

Maveriksi su uspeli da pobede Atlantu, koja i dalje čeka na oporavak našeg Bogdana Bogdanovića, 118:117 u izuzetno dramatičnoj završnici nakon što su gubili 13 razlike na ulasku u poslednju četvrtinu.

Tragičar Hoksa je bio Danilo Galinari koji je promašio trojku za pobedu na 4,7 sekundi do kraja nakon što je prethodno Bronson propustio priliku da trojkom reši meč.

Italijan je silom prilika morao da uzme šut za pobedu jer lopta nije došla do prve opcije i najboljeg igrača, Treja Janga, koji je u guranjima i blokovima završio na zemlji pa se odmah žalio sudijama zašto nije dosuđen faul, ali uzalud, pobeda je pripala Maveriksima.

A njih je po učinku, kao što već rekosmo na početku, predvodio Luka Dončić sa 28 poena i po 10 asistencija i skokova, čime je stigao do 32. tripl-dabla u karijeri kojim je preskočio legendarnog Džona Havličeka na 13. mestu večne liste.

Sjajnu podršku su mu pružili Branson sa 21 poenom, Porzingis sa 15 poena i Hardavej Džunior sa 16. Naš Boban Marjanović je uobičajeno čitav meč odgledao s klupe.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Kolins sa 33 poena i 8 skokova, dok je Tre Jang dodao 25 poena, podelio čak 15 asistencija i imao 7 uhvaćenih lopti, a Erter završio meč sa 23 poena i 8 skokova.

A Oklahoma je ponovo namučila šampione Lejkerse, pa ih i ovog puta naterala da igraju i produžetak pošto je posle 48 minuta bilo 105:105.

Presudio je ko drugi nego Lebron Džejms koji i sa 36 godina radi ono što mnogi mlađi od njega ne mogu, pa tako je i na ovom meču zadao domaći zadatak, a sanjaće ga dugo Tanderi jer je im je i u prethodnom meču presudio tripl-dablom.

Sada je gostima prvo izbio pobedu iz džepa kada je pogodio trojku za produžetak, nakon čega je pokušao da uzvrati Dort, ali je bio neprecizan.

I onda u dodatnih pet minuta nije uzeo nijedan šut, da bi u poslednjim sekundama pokazao da nije samo kadar da pogađa kada treba nego i da odigra odbranu kojom će doneti pobedu. Prvo je promašio trojku da reši sve, a kada su gosti krenuli u poslednji napad i po pobedu, pokazao je kakav košarkaški IQ poseduje i kakvu ima anticipaciju, odlično je pročitao dodavanje, presekao loptu i na semaforu je ostalo 114:113 za Lejkerse.

Lebron je meč završio sa 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, a pratili su ga Harel sa 20, Šruder sa 19, i Kuzma sa 15 poena i devet skokova.

Horford je imao 25 poena i po osam skokova i asistencija kod Tandera, Vilijams je ubacio 24, Dort je imao 17, a Dialo 15.

Istovremeno dok se odvijala drama u "Stejpls centru" triler završnica se igrala i u Finiksu, gde je domaćin pobedio Milvoki na kraju 125:124.

Uzalud je Janis Adetokumbo odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i postigao čak 47 poena, kada je na kraju promašio šut za pobedu u poslednjim sekundama.

Sansi su prekinuli seriju od uzastopnih pobeda Baksa zahvaljujući sjajnom tandemu Kris Pol - Devin Buker. Prvi je ubacio 28 poena i imao 7 asistencija, a drugi 30 poena, dok im je podršku pružio i DiAndre Ejton, bivši prvi pik sa drafta, sa 17 poena.

Janis je na drugoj strani sa kako rekosmo 47 poena i 11 skokova igrao takoreći sam. Najbliži njemu po poenima bio je Kris Midlton sa 18 uz 11 uhvaćenih lopti, a Brin Forbs je dodao 17 koševa.

NBA, rezultati:

Dalas – Atlanta 118:117

Memfis – Šarlot 130:114

Minesota – LA Klipers 112:119

Bruklin – Indijana 104:94

Čikago – Nju Orleans 129:116

Denver – Klivlend 133:95

Finiks – Milvoki 125:124

LA Lejkers – Oklahoma Siti 114:113

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.