ZVEZDA BEZ DAHA U ISTANBULU! Efes ih razbio tempom i trojkama od starta, Larkin se igrao, a LOJD se povredio!
Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

evroliga, 22. kolo

ZVEZDA BEZ DAHA U ISTANBULU! Efes ih razbio tempom i trojkama od starta, Larkin se igrao, a LOJD se povredio!

Duel Efesa i Zvezde otvario je 22. kolo Evrolige

Objavljeno: 19:36h

Nakon teških dvoboja sa Barselonom i Mornarom, košarkaši Crvene zvezde imali su pred sobom još jedan veliki izazov - duel sa Anadolu Efesom u Istanbulu u okviru 22. kola Evrolige.

Već na samom startu, igrači turskog kluba su pokazali da su vrlo raspoloženi za igru, dok su crveno-beli bili bez potrebne energije i agresivnosti.

Zvezda nije imala rešenja za odbranu Efesa koji je to sjajno koristio, pogotovo u prvom poluvremenu.

Već u sedmom minutu meča bilo je 22:8 za domaćina koji skoro da nije promašivao šut za tri poena.

Na kraju su ubacili 14 trojki a procenat im je znatno opao, ali tad je već bilo kasno. Larkin i Micić su bili nezaustavljivi za Zvezdine igrače, koji su često bili bez ideje u napadu.

Odbrana nije uspevala da isprati brze igrače turskog tima. Iako je i Efes slabo štitio sopstveni reket i Zvezda imala dosta ofanzivnih skokova, nije uspela da to iskoristi.

Zvezda je smanjila na 29:21 početkom druge deonice, ali je sjajni Šejn Larkin sa dve brze trojke odveo svoj tim na plus 14 i gosti praktično više nisu ni nagoveštavali preokret.

Košarkaši sa Malog Kalemegdana bi solidno počinjali četvrtine i u drugom poluvremenu, ali brzo ostajali bez gasa, pa se razlika često vraćala na plus 20.

Na kraju, poraz od 14 poena razlike i ne zvuči tako loše, ali propuštena je možda i poslednja šansa da se izabranici Dejana Radonjića vrate u konkurenciju za plasman na fajnal-for.

Larkin je bio ubedljivo najefikasniji akter susreta sa 23 postignuta poena (5/8 za tri), a sledeći najbolji je bio Vasilije Micić sa 13 poena (3/5 za tri).

Kod Zvezde, najefikasniji su bili Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac sa po 12 poena (4/4 za dva). Diop Rit je takođe ostavio dobar utisak dsa 10 poena isamo jednim promašajem iz igre.

Džordan Lojd se povredio u 17. minutu utakmice i napustio teren, ali čini se da povreda nije teže prirode.

Crveno-beli su ostali na samo sedam pobeda uz 14 poraza u najjačem evropskom takmičenju, a turski tim je ostao na ivici plasmana na fajnal-for sa pozitivnim skorom 12-10.

U sledećem kolu u petak, Zvezda dočekuje Asvel, a Efes gostuje Makakbiju.

KK Efes
foto: Printscreen/Euroleague.net
KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Euroleague.net
Standings provided by SofaScore LiveScore

IV ČETVRTINA

40. minut - Volden i Noko su odigrali lep ali-jup, a Moerman pogodio na drugoj strani. Na kraju, s obzirom na razvoj meča, pristojnih 86:72.

39. minut - još jedan koš Davidovca pa dobar prodor i polaganje Hola za ublažavanje poraza - 84:70.

38. minut - Volden je pokupio loptu koja je ispala Miciću, Davidovac je okončao kontru zakucavanjem - 84:66.

37. minut - tempo je pao, dosta promašaja na obe strane pa polaganje Hola iz kontre. Usledilo je lagano zakucavanje Danstona i opet je +20 - 84:64.

35. minut - Stalo je jedino što je donekle funckionisalo Zvezdi, ali što nisu dovoljno materijalizovali - skok u napadu. Efes odrađuje posao u poslednjih pet minuta i održava visoku prednost. Danston je pogodio oba bacanja - 82:62.

34. minut - Dobrić je pogodio trojku iz ugla, a onda i Volden za dva, uz faul. Nije realizovao dodatno bacanje - 80:62.

33. minut - Larkin je prebrz za crveno-bele. Odlično proigrava saigrače, a sada je posle promašaja jednog od njih iz skok-šuta pogodio o tablu - 80:57.

32. minut - Dobrić je pogodio jedno slobodno bacanje, a onda je jedan od retkih raspoloženih u Zvezdi, Diop Rit, ubacio još dva poena, 78:55.

III ČETVRTINA

30. minut - Larkin ubacuje svoju četvrtu trojku sa velike distance, Lazić ne pogađa na drugoj strani. Zvezda ipak ima kontru, ali pas Radanova završava u autu. Efes završava treću deonicu divnim ali-jupom za Danstona - 75:52.

29. minut - Larkin po treći put na utakmici krade loptu, ali Efes ne uspeva da realizuje kontru. Rit lepo kreće na ulaz i isporučuje "floter" u koš Efesa - 70:52.

28. minut - Šanli lako zakucava, a na suprotnoj strani Noko ne pogađa "horog", tačno je dvadeset razlike - 70:50

27. minut - dobar prodor i polaganje Simona, a onda Lazić pogađa trojku uz zvuk sirene - 68:50.

26. minut - Bobua pogađa novu trojku, ali isto čini i Rit - 66:47.

25. minut - I Bobua je pogodio za tri, a Zvezdu i dalje drži Davidovac koji je ubacio težak šut u poslednjoj sekundi napada - 63:44.

23. minut - Noko dobra u odbrani, ali iz novog napada Simon odlično proigrava Šanlija koji lako polaže za dva. Davidovac potom ubacuje "floter" i smanjuje na 60:42.

22. minut - Hol je bukvalno oteo loptu protivniku pa pogodio sa poludistance, a onda je Rit pogodio trojku za 56:40.

II ČETVRTINA

20. minut - Kolon, pa Dobrić gube loptu što Larkin kažnjava u kontri, a onda preseca još jednu loptu. Dobrić nije pogodio trojku u poslednjem napadu Zvezde, ali jestew Larkin za Efes, na kraju ponovo +21 - 56-35!

18. minut - Kolon lepo proigrava Kuridžu koji je ostao sam pod košem. Međutim, Micić pogađa i svoj treći šut za tri. Uzvratio je trojkom Davidovac - 49:35.

17. minut - Lojd ulazi pod koš i pada posle duela sa Šanlijem, nakon čega izlazi zbog igre zbog povrede... Ostaje da vidimo da li je u pitanju ozbiljnija povreda, ali ohrabruje što je na nogama napustio parket...

Lazić je pogodio trojku i smanjio na 46:30, usledio je faul u napadu Micića nad dobrićem.

16. minut - I Šanli je ubacio još trojku, i to u poslednjoj sekundi napada, Davidovac je uzvratio, ali onda je i Micić pogodio za tri i sad je već prednost iznad dvadeset poena - 46:25.

13. minut - Noko nastavlja Zvezdinu seriju i smanjuje na osam razlike, ali onda Larkin pogađa dva puta šut za tri poena za 35:21.

11. minut - Zvezda kreće bolje - Hol je dobro probio i položio uz faul. Uspešno je realizovao i bacanje, a potom je i Dobrić pogodio trojku - 29:19.

I ČETVRTINA

10. minut - Posle Danstona i Micić je promašio oba bacanja, ali je O'Brajant lošom reakcijom sam ubacio u koš Zvezde, potom pogađa i Balbaj za ogromnih 29:13 na kraju prve deonice.

8. minut - Lojd je pokrenuo Zvezdu u napadu trojkom posle ofanzivnog skoka, ali Beograđani ne uspevaju da se odbrane od hitaca Turaka - Micić je pogodio šestu trojku za svoj tim - 25:11.

7. minut - Kuridža je prekinuo seriju Efesa trojkom, ali su sa nove dve trojke uzvratili i domaći, pogodili su Simon i Bobua, a onda i prvi poeni Vase Micića za vrlo ubedljivih 22:8.

5. minut - Crveno-beli nemaju rešenja za agresivnu odbranu Anadolua, koji sve to kažnjava u napadu - već je 14:3.

3. minut - Loš početak Zvezde - Efes je poveo posle dobrog prodora i polaganja Simona. Volden je uzvratio trojkom, ali su onda usledila dva pogotka iza linije za tri poena Moermana i Simona za vođstvo domaćih 8:3.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.