NE MOŽE SE PROTIV BARSELONE IGRATI SMO JEDNA ČETVRTINA: Zvezda se raspala u drugom poluvremenu, vratio se Lojd!
Foto: Starsport©

Evroliga, 21. kolo

NE MOŽE SE PROTIV BARSELONE IGRATI SMO JEDNA ČETVRTINA: Zvezda se raspala u drugom poluvremenu, vratio se Lojd!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:20h

Nažalost, Crvena zvezda nije uspela da iskoristi dobar momentum koji je imala posle iznenađujuće pobede nad Realom u Madritu, pa je na svom terenu doživela ipak ubedljiv poraz od Barselone 72:60 u 21. kolu Evrolige.

Osetila se razlika u kvalitetu dva tima na ovom meču, ali i čini se nedostatku svežine i želje za pobedom između igrača dve ekipe.

Nik Kalates, Marko Jagodić Kuridža
foto: Starsport©

Nestala je energija u igri crveno-belih tamo negde oko sredine treće četvrtine i tada su kola krenula nizbrdo i više nije bilo nikoga ko bi ubacio klipove da ih zaustavi.

Ono što se mora istaći jeste fenomenalna odbrana gostiju iz Katalonije tokom maltene svih 40 minuta utakmice, takoreći sve vreme su zatvorili prolaze kroz svoj reket i prilaze svom košu, pa su najčešće uslovljavali igrače u crveno-belim dresovima na šuteve za tri poena ili sa neke poludistance.

Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

Tako je počelo u prvoj četvrtini, u kojoj Zvezda nije imala nijedan koš za dva poena i jedva stigla do dvocifrenog broja poena. Hvale vredna je svakako bila druga deonica, pre svega defanzivno, kada su izabranici Dejana Radonjića leteli u odbrani i iskoristili priliku da se time vrate u meč i priđu na samo 4 poena zaostatka.

Međutim, ta energija je polako počela da iščezava po povratku igrača sa petnaestominutnog odmora, Kalates je počeo da razigrava asistencijama saigrače, dok su crveno-beli počeli još više nego u prvom poluvremenu da se muče u napadu.

Džordan Lojd
foto: Starsport©

Takođe, nimalo zanemarljiva je činjenica da su za ovakav meč i ovakvog protivnika imali i previše promašaja sa linije slobodnih bacanja, posebno kada su preko njih uopšte mogli da održe priključak i kako se bližio kraj treće deonice tako se igra Zvezde sve više raspadala.

Tada Barselona stiče najveću prednost od početka meča, 14 poena razlike, a u istom ritmu otvara i poslednji period i posle takoreći minut i po igre u poslednjoj četvrtini se diže preko 20 razlike, pa je već tada sve bilo rešeno.

Nikola Mirotić, Džordan Lojd
foto: Starsport©

Do kraja meča bilo je takoreći odrađivanje posla, jer su se igrači Zvezde čini se predali još negde u 4. minutu četvrte četvrtine, pa je bilo pitanje samo kojim rezultatom će se utakmica završiti.

Što se tiče strelaca u pobedničkom timu se istakao Higins sa 14, Oriola 12, Smits 11 i Kalates 10 uz 5 asistencija.

KK Barselona
foto: Printscreen/Euroleague.net

Kod Zvezde samo Ognjen Dobrić je bio dvocifren sa 11 poena, a u ekipu se vratio Džordan Lojd i odigrao prvi meč u 2021. godini koji je završio sa 9 poena, međutim, bilo je vidljivo koliko mu fale utakmice pošto je čak promašivao i slobodna bacanja.

KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Na kraju su crveno-beli ublažili poraz i maltene s razlikom koja je bila na kraju prve četvrtine je Barselona slavila 72:60.

KK Barselona, Šarunas Jasikevičijus
foto: Starsport©

36. minut - Sada dva minuta "žutih" minuta u igri Barselone što koriste crveno-beli da se spuste na -14, ali Jasikevičijus ništa ne prepušta slučaju i odmah zove tajm-aut pri rezultatu 66:52.

34. minut - Crvena zvezda je posle tri minuta bez poena u poslednjoj četvrtini konačno postigla koš, ali sa linije za slobodna bacanja. iz igre i dalje nije. Čini se da je ovde sve rešeno, Barselona na šest i po minuta do kraja ima dvadesetak poena prednosti 66:47.

Džordan Lojd
foto: Starsport©

32. minut - Teško da će sada Zvezda uspeti da se izvuče iz ove situacije. Barselona otvara poslednju deonicu sa serijom 6:0 i odlazi na 62:45. Čini se kao da su se predali domaći, već su ispunili bonus posle minut i 11 sekundi igre u poslednjoj deonici.

III ČETVRTINA

30. minut -. Očajna završnica treće četvrtine crveno-belih. Potpuno su se raspali i u napadu i u odbrani, žargonski rečeno jurcali su k'o muve bez glave, nisu znali šta će, a sve to su kažnjavali gosti iz Katalonije i tako stigli do najveće prednosti na meču 57:45.

Aleks Abrines, Džordan Lojd, KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

28. minut - Kino Kolom sada pogađa trojku, a potom je polovično gađao sa linije penala i smanjio na 6 poena zaostatka, međutim, to je bio poslednji dobar momenat crveno-belih u ovom meču.

Kino Kolom
foto: Starsport©

25. minut - Odbrana Zvezda sada ne liči na onu iz druge četvrtine, Kalates odlično razigrava svoje saigrače u napadu i to vraća Barselonu na dvocifrenu prednost 47:36.

22. minut - Mogla bi promašena slobodna bacanja da koštaju crveno-bele u ovoj utakmici. Sada je Kuzmić umesto da zakuca i dobije faul uz to, ipak promašio, pa onda i promašio dva slobodna bacanja, ukupno 5 za Zvezdu, pa na drugoj strani Kalates kažnjava košem u poslednjoj sekundi napada za 39:31.

II ČETVRTINA

1 / 10 Foto: Starsport©

20. minut - Šteta, mogla je Zvezda da ode na poluvreme sa pola koša zaostatka, a možda i nerešenim, ali nije iskorišćena lepa prilika za to usled male konfuzije u odbrani gostinu. Ipak, s obzirom na to kako je delovalo posle prvih deset minuta, ovih 4 poena zaostatka deluju sasvim dobro. Barsa vodi 35:31.

18. minut - Namestio se sada Davidovac, imao je i dovoljno vremena i pogodio trojku. Šteta što je sada u nekoliko navrata popustila i koncentracija u odbrani koja odlično funkcioniše u ovoj drugoj četvrtini. Ali svejedno, utakmica je na dva poseda. Zvezda - Barselona 26:31.

Ognjen Dobrić
foto: Starsport©

16. minut - E ovo je prvi ozbiljniji problem za crveno-bele, Džoni O'Brajant je zaradio već treću ličnu, a upravo zahvaljujući njegovoj sekvenci domaći su stigli na samo 5 poena zaostatka. Ipak, sada posle poena sa linije penala Hange rezultat je 21:27.

15. minut - Na ulasku u peti minut Volden pogađa svoju drugu trojku. Pojačala je Zvezda svoju odbranu, igra takoreći na nivou Barsine. Ipak, i dalje postoji taj problem u napadu. Zvezda smanjuje na 17:26.

Nikola Mirotić, Džoni O'Brajant
foto: Starsport©

12. minut - Posle nešto više od 11 minuta tek prvi koš Zvezde za 2 poena i to iz reketa. Dobro je Davidovac isfintirao šut za tri i potom prošao do koša i položio. Barselona vodi 21:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Zvezda nije pogodila za 2 poena u prvoj četvrtini, a zahvaljujući trima trojkama još ima i dobar rezultat. Crveno-beli nemaju rešenje za fenomenalnu odbranu Barse, posebno u reketu. Tako da je dobro što imaju zaostatak samo 10 poena posle prvih 10 minuta - 21:11.

Aleksa Radanov
foto: Starsport©

8. minut - I dalje igrači Zvezde takoreći ne mogu ni da prođu kroz reket, a čim centri prime loptu, sjajno ih zatvaraju i udvajaju igrači Barselone. Domaćin je i dalje na samo 2 postignute trojke. A Šmic trojkom diže na 18:6.

5. minut - Već imaju gosti iz Katalonije dvocifrenu prednost. Zvezda ne može ni da ubaci loptu u reket, a kamoli da pokuša odatle da postigne poene. Gosti vode 14:3.

1 / 4 Foto: Starsport©

4. minut - Posle tri minuta igre ono što je jasno jeste da crveno-beli nemaju rešenja za odbranu Barselone. Svaki napad su završavali takoreći iznuđenim šutem za tri poena, od čega je Dobrić pogodio jednu trojku. S druge strane Higins i Mirotić odvode Barsu na 9:3.

2. minut - Bolji početak gostiju. Vode 4:0, Zvezda se u dva prva napada nije dobro snašla.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.