MEGA SE VRATILA POBEDAMA, PETRUŠEV OPET BLISTAO! Jovanović: Raduju me skokovi i asistencije!
Foto: Starsport©

ABA liga

MEGA SE VRATILA POBEDAMA, PETRUŠEV OPET BLISTAO! Jovanović: Raduju me skokovi i asistencije!

Filip Petrušev je u trijumfu nad Zadrom postigao 32 poena

Objavljeno:

Košarkaši Mege pobedili su večeras Zadar u gostima sa 90:83, u 15. kolu regionalne ABA lige.

Izabranici Vladimira Jovanovića posle dva vezana poraza uspeli su da dođu do 10. trijumfa u sezoni, a prvog u 2021. godini.

Trener Mege je bio zadovoljan izadnjem svog tima, ali je pohvalio i rivala.

- Čestitam ekipi Zadra na prikazanoj igri. Veoma ih cenim i želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja, oni su bolji tim nego što su to bili na početku sezone. Moram da budem objektivan, ekipa Zadra je imala problema sa koronom. Trener im se vratio pred ovaj meč i to nije prva pauza koju su imali zbog korone ove sezone - rekao je Jovanović na konferenciji za medije posle meča.

Vladimir Jovanović košarkaški trener
foto: Starsport©

- Čestitke mojim momcima na prikazanoj igri, mi smo došli ovde posle nešto slabijih igara, iako smo izgubili od jakih ekipa. Bez nekih velikih planova, trudili smo da odigramo utakmicu najbolje što možemo. U prvom delu smo uhvatili priključak kada je ekipa Zadra igrala veoma dobro, pre svega jer smo ispunjavali neke radne zadatke. Ono što me raduje jesu parametri poput 15 skokova u napadu i 22 asistencije, koji su nam dali nadu da možemo da trijumfujemo na gostujućem terenu kakav je Zadar - zaključio je Jovanović.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Filip Petrušev sa 32 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je Marko Simonović ubacio 17 koševa uz sedam uhvaćenih lopti.

U ekipi Zadra istakao se Činanu Onuaku sa 20 poena.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.