Da li će se KSS i FMP ponašati u skladu sa dobrobitima srpske košarke?
Foto: Fonet/aleksandar Koković

Dvostruki aršini?

Da li će se KSS i FMP ponašati u skladu sa dobrobitima srpske košarke?

Postavlja se pitanje kako će reagovati KSS ukoliko FMP odluči da igra Evrokup?
Objavljeno: 20:04h
foto: Fonet/aleksandar Koković

Od koga je potekla informacija da će FMP igrati Evrokup?

Strani i renomirani košarkaški mediji poput Sportanda i Eurohoops-a su preneli ovu informaciju i samim time potvrdili da gde ima dima, ima i vatre.

Dakle, vest o tome da FMP ima na stolu ponudu da igra Evrokup sigurno nije "novinarska patka", već da u toj informaciji ima dosta istine.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Da li će klub iz Železnika prihvatiti pozivnicu, videćemo u narednim danima kada stigne zvaničan odgovor, ali ukoliko on bude potvrdan nema sumnje da nas očekuje pravi haos.

Verujemo da svi znate zašto.

Kao što već znate tokom leta se vodila prava drama oko učešća Partizana u Evrokupu. Naime, crno-beli su najpre prihvatili poziv da učestvuju u ovom takmičenju, nakon čega je usledila suspenzija kluba iz Humske od strane KSS-a.

foto: Dado Đilas

Partizanu je zabranjeno da registruje igrače, a i predsednik Dragan Đilas je uputio otvoreno pismo crno-belima sa molbom da odustanu od Evrokupa i igraju FIBA Ligu šampiona, za šta će biti adekvatno novčano nagrađene, a sve zarad dobrobiti srpske košarke.

Nikola Peković je „zagrizao mamac“. Crno-beli su odustali od Evrokupa i prihvatili da igraju takmičenje pod okriljem FIBA, a kažemo „zagrizao mamac“, jer je Partizan mogao da registruje igrače za ABA ligu, Evrokup i KLS, jer ova takmičenja nisu pod ingerencijom KSS-a. Jedino ne bi mogao da igra na Kupu Radivoja Koraća.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.