POKUŠEVSKI POSLE MEČA KARIJERE PROTIV NBA ŠAMPIONA: Ako želiš da budeš veliki igrač moraš da budeš dobar na terenu!
Foto: Profimedia

oduševljen

POKUŠEVSKI POSLE MEČA KARIJERE PROTIV NBA ŠAMPIONA: Ako želiš da budeš veliki igrač moraš da budeš dobar na terenu!

Srpski košarkaš je svestan da mu predstoji težak i mukotrpan rad na treninzima

Objavljeno: 08:48h

Aleksej Pokuševski odigrao je svoju najbolju utakmicu od dolaska u NBA i to baš protiv šampiona predvođenih Lebronom Džejmsom.

Jeste Oklahoma doživela debakl protiv Lejkersa, ali će talentovani srpski košarkaš pamtiti sigurno ovaj meč, pogotovo što se iskazao protiv najvećih zvezda lige.

On je postigao 10 poena uz 4 skoka, dve asistencije, dve trojke i 3 blokade čime je postao treći najmlađi igrač kome je to pošlo za rukom posle Kobija Brajanta i Trejsija Mekgrejdija.

- To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato što sam dovoljno visok, koristim ono što imam. Iz svake utakmice nešto učimo. Danas smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlični. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni će preuzeti stvari u svoje ruke i povesti - rekao je posle meča Pokuševski.

Motivacije u meču protiv ljudi koje je do juče gledao na televiziji nije nedostajalo.

- Bilo je sjajno. Gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek veća. Bilo je teško, nešto sam i naučio i pokušaću to da pokažem na narednim utakmicama. Sećam se da sam gledao te igrače na televiziji još dok sam imao deset godina, Lebron je neverovatan, Dejvis takođe.

Aleksej Pokuševski
foto: Profimedia

Jasno je Pokuševskom da je pred njim težak i naporan rad ukoliko želi da se zadrži u NBA i da svoj potencijal pretvori u suvi kvalitet.

- Trenutno radim apsolutno na svemu – driblingu, šutu, odbrani... Pokušavam da se unapredim. Ako želiš da budeš veliki igrač, moraš da budeš dobar u svemu na terenu - jasan je srpski košarkaš.

Oklahoma je tim u izgradnji, sa mladim asovima, koji bi jednog dana mogli da postanu zvezde, a uz Pokuševskog tu je i Teo Maledon iz Francuske, i upravo njih dvojica "zajednički" rade na razvijanju svog talenta.

- Teo Maledon je sjajan igrač, veliki talenat. Tu smo jedan za drugog. Na treninzima se guramo međusobno i podržavamo se. Svaka utakmica je bitna, pokušavamo da napredujemo iz meča u meč - rekao je Pokuševski.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.