BORAC JE PARTIZANOVA AHILOVA PETA: Novi poraz opet loših crno-belih uz povredu Jaramaza! Plej-of je sve dalje!
Foto: aba-liga.com

ABA liga, 14. kolo

BORAC JE PARTIZANOVA AHILOVA PETA: Novi poraz opet loših crno-belih uz povredu Jaramaza! Plej-of je sve dalje!

Da stvar bude još gora izgleda da se ponovo teže povredio Ognjen Jaramaz

Objavljeno: 19:07h

Partizanu se ne piše dobro ove sezone! Crno-beli su po drugi put u sezoni izgubili od čačanskog Borca 75:71.

Ako su ih Čačani iznenadili u 1. kolu u Pioniru, sada se ne može reći da nisu znali šta ih čeka, ali su svejedno zasluženo poraženi od strane čete Marka Marinovića.

Vilijam Mozli
foto: aba-liga.com

Domaćin je na svom terenu takoreći sve vreme bio ekipa koja ima vođstvo, u nekoliko navrata čak i dvocifreno, a u neizvesnoj završnici su odigrali bolje, koncentrisanije i organizovanije, te upisali tek četvrti trijumf u ABA ligi.

Da stvar bude još gora za crno-bele u samoj završnici su ostali bez jednog od najboljih i najvažnijih igrača, Ognjena Jaramaza.

Ognjen Jaramaz
foto: aba-liga.com

On se povredio prilikom doskoka posle pokušaja da uhvati loptu u napadu, a čini se da je problem koleno i on je iznet sa terena na nekih 7 minuta do kraja, pa će narednih dana se s strepnjom čekati rezultati pregleda oko njegove povrede.

Partizan je ponovo loše otvorio utakmicu i dozvolio protivniku da stekne prednost koju su posle tokom čitavog meča jurili, a obe ekipe su imale i oscilacije i igrale u naletima i serijama od 8:0 ili 10:0, sve do završnice.

Rašon Tomas
foto: aba-liga.com

Nekih 5 minuta pre kraja su uspeli i da povedu izabranici Saša Filipovskog, ali to je bilo sve od njih. Nakon toga su teško uspevali da pronađu put do koša, uz to su pravili i neočekivane greške poput onog ispadanja lopte u aut Dangubiću na minut do kraja.

U završnici je Borac imao raspoložene Kočovića i Radovana Đokovića koji su bili ti koji su pogađali što iz igre, što sa linije penala.

Nikola Janković
foto: aba-liga.com

Uostalom i statistika dovoljno govori koliko su bili slabi i dekoncentrisani igrači Partizana o čemu svedoče i čak 11 promašenih slobodnih bacanja i čak 12 izgubljenih lopti.

Borac su do trijumfa vodili Kočović sa 17 poena, Todorović sa 14 i Đoković sa 12, dok su kod Partizana bili dvocifreni Dangubić sa 13, Pejdž sa 11 i Tomas sa 10 poena.

KK Borac Čačak
foto: Printscreen/aba-liga.com
KK Partizan
foto: Printscreen/aba-liga.com
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.