"LOŠ" KRAJ SUKOBA ERTELA I BARSE: Ne može nigde do kraja sezone, prebačen u B tim, ali dobija svoje milione!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

saga je gotova

"LOŠ" KRAJ SUKOBA ERTELA I BARSE: Ne može nigde do kraja sezone, prebačen u B tim, ali dobija svoje milione!

Nije ovo prvi put da će se neki prvotimac naći među drugorazrednim košarkašima, pošto je istu sudbinu 2017. godine preživeo Tajris Rajs

Objavljeno: 01:31h

Saga oko Tomasa Ertela je dobila svoj kraj i to tužan. Za sve strane.

Francuz nije našao klub u koji bi mogao da ode (a da pritom odgovara željama Barselone), nisu ga pustili u Real Madrid, pa je samim tim „kažnjen“ i igraće za B tim "Blaugrane".

Može se reći da je reč o kazni samo u „igračkom“ smislu, jer će u onom finansijskom, Ertel i dalje biti na dobitku. Milioni će leći na njegov račun do kraja takmičarske godine, tačnije primiće svih 2.000.000 evra, ali je Šarunas Jasikevičijus odlučio da ga disciplinuje i da ga definitivno ne vrati među najbolje igrače koje ima ovaj katalonski klub.

Nije ovo prvi put da će se neki prvotimac naći među drugorazrednim košarkašima, pošto je istu sudbinu 2017. godine preživeo Tajris Rajs. Naćo Rodrigez ga je tada prosledio u rezervnu ekipu, nakon što Amerikanac nije pronašao tim u koji bi mogao da pređe.

Tomas Ertel
foto: EPA/Alejandro Garcia

- Ja sam Ertelov menadžer. I da, ovo je potpuno neverovatna situacija. Barsa ga ne želi u timu, ali sa druge strane mu ne daje slobodu u izboru nove sredine. Nije teško zaključiti zašto – rekao je Miško Ražnatović.

Pitanje je da li će i u kolikoj meri to uticati na Ertelove igre i cenu u budućnosti. Bilo kako bilo, Barsa je uspela sa druge strane da dovede Lea Vestermana iz Fenerbahčea, a on je već upisao debi za svoju novu ekipu.

Deluje da je Ertel pristao na „primirje“, a ostaje otvorena priča oko toga da li će već u junu uspeti da se zaputi ka španskoj prestonici i tako servira hladnu osvetu Barseloni u dresu Real Madrida tokom naredne sezone.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.