BOGDAN IGRAO, A KAO DA NIJE: Atlanta nadoknadila -24, pa izgubila! Odlični Bjelica u pobedi Kingsa! Vol ubacio 60
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

BOGDAN IGRAO, A KAO DA NIJE: Atlanta nadoknadila -24, pa izgubila! Odlični Bjelica u pobedi Kingsa! Vol ubacio 60

Svakako zanimljivo veče u NBA je bilo između srede i četvrtka

Objavljeno: 08:42h

Bez obzira na to što je Božić i najradonsniji hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru, pojedini srpski košarkaši u NBA su se našli na parketu i to sa polovičnim učinkom.

Nemanja Bjelica se radovao trijumfu sa Sakramentom, dok je Bogdan Bogdanović, kao i Atlanta, imao veče za zaborav.

Kingsi su na svom terenu pobedili Čikago 128:124 i upisali i četvrtu pobedu u sezoni, a treću kod kuće.

Predvodio ih je sjajni Rišon Holms sa 24 poena uz samo jedan promašaj iz igre (10/11), a na to je dodao i 8 skokova i 5 asistencija. Uz rame mu je bio Begli sa 21 poenom i 12 skokova, a 20 je ubacio Herison Barns.

I Nemanja Bjelica je odigrao vrlo dobro, postigavši 12 poena uz 5 asistencija i 4 skoka za 19 minuta, dok je ruki Helibarton ubacio 17 poena.

Poraženim Bulsima nisu pomogle ni sjajne partije Kobija Vajta koji je ubacio 36 poena i Zeka Levina koji je postigao 32.

S druge strane, Bogdan Bogdanović očigledno nije bio teže povređen u prethodnom meču koji je bio napustio i našao se na terenu u duelu Šarlota i Atlante, međutim, možda bi bilo bolje da nije.

Za 18 minuta srpski košarkaš je postigao samo 2 poena, a njegov tim je izgubio 102:94. Ruku na srce i samo pet puta je šutnuo na koš i jednom pogodio, a imao je i 2 skoka i 3 asistencije.

Nije Houksima pomoglo ni to što su u drugom poluvremenu nadoknadili zaostatak od 24 poena, a nerešiva enigma za njih je bio Gordon Hejvord koji tek sada podseća na one igre od pre tri godine u Juti.

Sjajni krilni košarkaš je meč završio sa 44 poena i 7 skokova. Osim njega se istakao i Lamelo Bol sa 16 poena i 8 skokova.

U Atlanti može se reći da je jedino bio raspoložen Kolins sa 23 poena i 11 skokova, dok je 19 ubacio Erter. Potpuno je podbacio najbolji strelac ekipe Tre Jang sa samo 7 poena.

Ono što se svakako mora izdvojiti iz brojnih i neizvesnih mečeva u toku noći jeste sjajan učinak Bredlija Bila koji je ubacio 60 poena Filadelfiji, a opet je njegov Vašington poražen 141:136.

On je postigao rekord svoje karijere i izjednačio rekord franšize, ali je zakazao u poslednjoj deonici jer je posle tri četvrtine imao na svom kontu 57 poena, da bi u poslednjih 12 minuta postigao samo 3.

Međutim, očigledno ni to ne pomaže Vizardsima, a on je bio ozbiljno ljut zbog toga posle meča. Od ostalih saigrača 20 je ubacio Vestbruk, a 17 Bertans. Mladi Deni Avdija je postigao samo 1 poen za 16 minuta i nije imao nijedan skok, niti asistenciju.

Seventisikserse su do pobede predvodili Embid sa 38 poena, Set Kari sa 28, a po 19 su ubacili Heris i Milton, dok je 17 postigao Simons.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.