SRPSKA NOĆ OČAJA: Bogdan igrao loše, pa se povredio! Bjelica preslab, Bobi i Poku nisu igrali! Tripl-dabl Dončića!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

SRPSKA NOĆ OČAJA: Bogdan igrao loše, pa se povredio! Bjelica preslab, Bobi i Poku nisu igrali! Tripl-dabl Dončića!

Posle duže vremena ne možemo pisati lepe vesti o Srbima u NBA

Objavljeno: 09:01h

Maler za Bogdana Bogdanovića i sve u svemu vrlo loša noć za srpske košarkaše u NBA između ponedeljka i utorka.

Atlanta je poražena od Njujorka 113:108, a na sve to se nadovezala i povreda srpskog košarkaša koji je proveo na terenu 19 minuta i pogodio jednu trojku uz 3 asistencije i 2 skoka pre nego što je napustio igru i više se nije vraćao.

Kako je objasnio trener Houksa Lojd Pirs u pitanju je povreda zgloba, ali se čekaju rezultati pregleda kako bi se utvrdilo koliko je teška povreda i da li bi duže mogao da odsustvuje sa terena.

Trej Jang je bio najbolji strelac susreta sa 31 poenom, ali to je bilo nedovoljno za Atlantu koja je savladana najviše zahvaljujući Rendlu (28 poena) i Beretu (26 poena). Tako su Niksi pored najave u prva dva meča sezone da će ponovo biti džak za udaranje, uspeli da ostvare čak četiri trijumfa u poslednjih pet susreta.

Alekseja Pokuševskog zbog potresa mozga na treningu nije ni bilo u kombinaciji za susret njegove Oklahome koja je žestoko poražena od Majamija na Floridi 118:90, a katastrofalno kao i svi ostali Srbi u ovoj NBA noći proveo se i Nemanja Bjelica i njegov Sakramento koji je doživeo ubedljiv neuspeh na gostovanju Golden Stejtu (137:106).

Bjelica je dobio 16 minuta u kojih je četiri puta uputio loptu ka obruču iz igre i nijednom nije pogodio. Jedini poeni Beloga došli su sa linije za slobodna bacanja (2/2), a tome se može dodati tri skoka i dve asistencije.

Nisu mogli indisponirani Kingsi protiv sjajnog Stefa Karija koji je nastavio sa fenomenalnim igrama i buđenjem Golden Stejta. On je sa 30 poena, devet skokova i osam asistencija predvodio svoju ekipu do pobede protiv Sakramenta, a u tom je imao podršku Ubrea koji je dodao 18 poena, koliko je imao i najbolji strelac u protivničkom taboru, Foks.

Boban Marjanović nije ni dobio priliku u pobedi Dalasa nad Hjustonom.

Ali se zato vratio Luka Dončić posle pauze zbog povrede i to u velikom stilu.

Slovenački košarkaš je sa tripl dabl učinkom bio najzaslužniji u pobedi Maveriksa nad Hjustonom u gostima 113:100.

Dončić je konačno upalio sve svoje motore i sa 33 poena, 16 skokova i 11 asistencija bio ubedljivo najbolji na terenu u Hjustonu, a najveća ispomoć bio mu je Hardavej sa 30 poena.

Nije bilo spasa za Roketse u čijim redovima, za veliko čudo, nije bio najefikasniji Harden (21 poen i 10 asistencija) već Vud sa tri poena više.

NBA, rezultati:

Orlando – Klivlend 103:83

Filadelfija – Šarlot 118:101

Atlanta – Njujork 108:113

Majami – Oklahoma 118:90

Toronto – Boston 114:126

Hjuston – Dalas 100:113

Milvoki – Detroit 125:115

Nju Orleans – Indijana 116:118

Golden Stejt – Sakramento 137:106

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.