NIKOLA PEKOVIĆ POSTAJE PREDSEDNIK: Legendarni košarkaš se sprema za novu funkciju!
Foto: Nebojša Mandić

Vest se pronela brzinom vetra

NIKOLA PEKOVIĆ POSTAJE PREDSEDNIK: Legendarni košarkaš se sprema za novu funkciju!

Nakon što je bio na čelu Partizana sada ga čeka i uloga na čelu celog Saveza

Objavljeno: 10:53h

Nova godina doneće promene u rukovodstvu Košarkaškog saveza Crne Gore. A, novi predsednik KSCG, po svemu sudeći, biće proslavljeni košarkaš Nikola Peković, saznaju "Dnevne novine".

Bivši centar Partizana, Panatinaikosa i Minesote, te crnogorske reprezentacije će zameniti Veselina Barovića koji je stupio na tu funkciju početkom januara 2019. godine.

Kako se može čuti u Podgorici, dosadašnji predsednik će se povući, a u penziju ide i dugogodišnji direktor reprezentacija Danilo Mitrović.

Nikola Peković
foto: Nebojša Mandić

Popularni Pekmen je završio karijeru 2016. godine zbog genetskih problema sa gustinom kostiju koji su mu zadavale mnogo muka tokom karijere. Dve godine bio je predsednik Partizana, ostavku je podneo u junu 2017, a u crnogorsku košarku vratio se u januaru prošle godine kada je postao tim menadžer seniorske reprezentacije.

Nedavno, potpisao je desetogodišnji sponzorski ugovor sa Jedinstvom iz rodnog Bijelog Polja.

A, sada došla je na redu i nova funkcija. Očekuje se da Skupština KSCG održi sednicu gde će se delegati izjasniti o ovoj ideji, ali prepreka ne bi trebalo da bude. Tako će centar koji je dominirao evropskom i NBA košarkom kao predsednik koordinirati crnogorskom košarkom.

(Espreso.co.rs / Dnevne novine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.